RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello skal ikke bort fra Rangers

MATS ZUCCARELLO ble beroliget av sin agent.
MATS ZUCCARELLO ble beroliget av sin agent. Foto: Kostas Lymperopoul (CSM / REX / Shutterstock / NTB scanpix)
Norske ishockeyfans kan slappe av. Mats Zuccarello er ikke på vei bort fra New York Rangers. Det fikk han selv bekreftet av sin agent.

NEW YORK (Nettavisen/NTB): - Agenten min var her faktisk for litt siden, og vi hadde middag. Da sa han at det ikke er snakk om det i det hele tatt, sier Zuccarello til NTB.

Agenten har fått forsikringer fra ledelsen i Rangers om at de ikke har noen planer om å gi slipp på 30-åringen.

Rangers hadde en helt forferdelig start på sesongen med kun to seirer på de første 10 kampene. Det gikk rykter både om at hovedtrener Alain Vigneault var på vei ut og at stjernespillere som Zuccarello var på vei bort. Da fikk han noen bekymrede telefoner fra Norge.

- Alle hjemme ringte og spurte om jeg skulle bli tradet, og da sa jeg bare at jeg ikke hadde hørt noe. Så var agenten min her tilfeldigvis etter kampen, og da spurte jeg ham, sier Zuccarello.

Hør Nettavisens NHL-podkast snakke om hvordan én Zuccarello-fjær ble til fem Zuccarello-høns:

Seiersrekke

Lørdag var Edmonton Oilers og superstjernen Connor McDavid på besøk i Madison Square Garden. McDavid scoret ett mål, mens Zuccarello bidro med to assists for hjemmelaget.

Rick Nash satte inn 1-0 etter pasning fra Hayes, som fikk pucken fra Zuccarello. Jesse Puljujärvi utlignet til 1-1 før McDavid ga Oilers en 2-1-ledelse.

Rangers snudde matchen i andre før andre periode var omme. Først utlignet Pavel Butsjnevitsj til 2-2 etter nydelig samarbeid mellom Kevin Shattenkirk og Zuccarello, før Nash scoret sitt andre for dagen og sjette for sesongen et drøyt minutt før garderobeturen.

I tredje periode var det kun Michael Grabner som klarte å score, i tomt bur da Edmonton presset for utligning. Zuccarello hadde to store sjanser i sluttminuttene, men misbrukte begge.

Kampen endte 4-2 i favør New York Rangers, som dermed har vunnet seks strake kamper – altså samtlige som er spilt etter terrorangrepet på Manhattan 31. oktober.

New York Rangers er igjen med i kampen om sluttspillplass med sine 20 poeng etter 18 matcher. Selv mener Zuccarello at laget fortsatt kan forbedre seg.

- Jeg synes at vi har til gode å spille en hel kamp med fire rekker som fungerer bra. Derfor er det jo positivt at vi fortsetter å vinne, sier Rangers-spilleren.

Zuccarello sier bortekampene i Florida mot Tampa Bay Lightning og Florida Panthers kan ha gitt spillerne litt pusterom og bedret lagmoralen.

- Jeg tror nok den turen til Florida var viktig. Vi fikk dratt ut og spist middag sammen og vært litt borte fra New York, sier Zuccarello.

Defensiv terping

I begynnelsen av sesongen slapp Rangers ofte inn mål i kampens første minutter og klarte aldri å komme tilbake. Det har endret seg etter at stjernekeeper Henrik Lundqvist fant tilbake formen.

- “Henke” har stått bedre. Han var ikke på sitt beste. Vi har hatt noen nye spillere som har kommet litt mer inn i det, sier Zuccarello.

Han sier at Rangers er avhengig av et godt forsvar for å kunne konkurrere med lag som dobbelt regjerende mester Pittsburgh Penguins.

- Vi har ikke samme tyngde som de har framover, så da må vi spille bra forsvar, sier Zuccarello.

(©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere