Gå til sidens hovedinnhold

Zuccarellos lag herjer i NHL

Mats Zuccarello spiller for tiden på et av de beste lagene i verden.

N.Y. RANGERS – TAMPA BAY 6-1:

NEW YORK (Nettavisen): Eksperter som Jeff Marek og Greg Wyshynski – de meget dyktige og kunnskapsrike journalistene bak podcasten «Marek vs. Wyshynski» – var blant dem som mente at New York Rangers’ tid som topplag i NHL er over.

Den teorien ble styrket av at Rangers røk ut i første runde av sluttspillet i sommer.

- Et av de tøffeste lagene

Et halvt år senere har New York Rangers nettopp feid et av de beste lagene i NHL av banen. Tampa Bay Lightning var i semifinalen i Stanley Cup i sommer, og er ventet i toppen igjen nå, og Lightning slo dessuten ut nettopp Rangers i semifinalen i 2014/15.

Tampa Bay er altså regnet som en av favorittene til Stanley Cup-seieren i 2017.

New York Rangers slo dem 6-1.

6-1!

Det var utklassing.

- Ja, det var deilig å få en sånn seier. Dette er et av de tøffeste lagene. Vi tapte mot Carolina sist, så det var deilig å svare på denne måten, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Best i alle kampene

Sånn er selvfølgelig ishockey av og til. Gode lag kan ryke på skikkelige blemmer. Det er fortsatt over 70 matcher som skal spilles før sluttspillet i det hele tatt starter. Det er derfor vanskelig å konkludere med noe som helst, bortsett fra én ting:

New York Rangers er ikke ferdig som topplag.

Det er ikke bare Tampa Bay Lightning som har fått juling av Mats Zuccarello og lagkameatene. Sommerens tapende finalist San Jose Sharks ble rundspilt og var heldig som bare tapte 4-7. Og Washington Capitals, fjorårets beste grunnserielag, ble slått 4-2.

- Jeg synes at vi burde ha vunnet alle kampene vi har tapt i år. Jeg synes vi har vært det beste laget i alle kampene, og det lover jo bra. Så er det sånn i hockey at noen gang går pucken inn og noen ganger den ikke inn. En veldig positiv start på sesongen, sier Zuccarello.

Samtidig advarer han mot å bli for høy på pæra.

- Det er oktober. Første mål er å vinne så mange kamper som mulig å komme til sluttspillet, og der kan alt skje. Hadde du pratet med meg i oktober i fjor, hadde du ikke trodd at Pittsburgh skulle vinne Stanley Cup. Det går ikke an å si noe så tidlig. Vi får ta én kamp av gangen. Vi har slått noen bra lag, men vi har også tapt noen kamper.

Dybde i laget

Nå skal det sies at skepsisen til Rangers ikke er helt ubegrunnet. Lagets akilleshæl ser fremdeles ut til å være backene. Det ser bare ut som at den godt innarbeidede strukturen til trener Alain Vigneault og de gode forwardene oppveier for dette. Og backene er kanskje ikke så svare som ryktet skal ha det til?

Mot Lightning scoret Rick Nash ett mål, Jimmy Vesey ett, J.T. Miller ett og Michael Grabner tre - alle med fine assists av Kevin Hayes.

Mats Zuccarello gjorde ingen poeng, men leverte nok en solid kamp og var involvert i flere gode målsjanser.

- Alle rekkene scorer, bortsett fra vår. Det er gøy å se at de andre spiller så bra som de gjør. Da slipper man det presset med at det er én rekke som må avgjøre. Det er styrken til laget vårt, mener Zuccareoo.

Les mer

Zuccarello som Zlatan på fest

Les mer

Ny rolle for Zuccarello i Rangers

Les mer

Derfor ble Zuccarello trukket 3,5 millioner kroner i lønn

Les mer

Zuccarellos beste sesongstart noensinne

Les mer

Treneren tok en alvorsprat med Andreas Martinsen – det forandret alt

Les mer

Rangers’ svake punkt? Zuccarello sier nei

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?