*Nettavisen* Sport.

Zuccarellos VM-svar kommer trolig denne uka

NEW YORK RANGERS er ferdigspilt for sesongen, hvilket åpner for at Mats Zuccarello kan delta i VM dersom han er skadefri, uthvilt og motivert.

NEW YORK RANGERS er ferdigspilt for sesongen, hvilket åpner for at Mats Zuccarello kan delta i VM dersom han er skadefri, uthvilt og motivert. Foto: Bruce Bennett (AFP / NTB scanpix)

Mats Zuccarello skal i møte med sjefen sin i New York Rangers.

09.04.18 18:09

NEW YORK (Nettavisen): Det er fremdeles uvisst om Mats Zuccarello spiller for Norge under VM i Danmark, som åpner 4. mai.

New York Rangers kvalifiserte seg ikke for sluttspill i NHL, hvilket betyr at nordmannens sesong i Nord-Amerika er ferdig. Zuccarello endte sesongen som beste poengplukker i Rangers, for tredje år på rad, og vil selvsagt være en betydelig tilvekst for Petter Thoresens landslag.

Samtidig har Zuccarello slitt med skader denne sesongen, selv om han har spilt 80 av 82 kamper. Nettavisen har flere ganger sett 30-åringen halte i garderoben etter disse kampene, uten at han har klaget over dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Verken Zuccarello eller Thoresen har foreløpig kunnet svare ja eller nei på om det blir VM-spill. Mandag svarte manager Jeff Gorton under en sjelden pressekonferanse at hvilke Rangers-spillere som drar til VM blir avklart etter at han tirsdag har individuelle møter med spillerne.

- Vi jobber med det nå. Jeg skal snakke med spillerne i morgen, forklarte Gorton.

Han fortalte at Chris Kreider skal delta i VM. Han blir en del av USAs lag i Danmark. Kreider spilte på grunn av skade ikke mellom slutten av desember og slutten av februar, så han er trolig veldig motivert for VM-spill.

Zuccarello har på sin side spilt 80 kamper i år, 108 kamper i fjor, 100 kamper i 2015/16, og 83 kamper før hans alvorlige hodeskade satte en stopper for 2014/15-sesongen fem kamper inn i sluttspillet.

I tillegg mistet han en kamp på tampen av sesongen på grunn av skade.

Mats Zuccarello er også på vei inn i det siste året av sin kontrakt med New York Rangers, noe som trolig vil påvirke hvor dyrt det blir å forsikre ham mot alvorlig skade under VM.

Med tanke på den totale kampbelastningen de siste årene samlet, småskadene som har plaget ham denne sesongen og kostnaden ved å ha ham med i Danmark, er det ikke gitt at svaret blir det norske hockeyfans ønsker å høre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.