RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ishockeyspiller dømt for vold på banen: – Verst tenkelige utfall

Svensk høyesterett opprettholder voldsdommen mot ishockeyspilleren Jakob Lilja for en ulovlig takling i kamp. – Verst tenkelige utfall for meg, sier 24-åringen.

– Det er klart at jeg synes dommen er feil. Det var jo ikke dette jeg håpet på. Jeg har hele tiden hatt håp om å bli helt frikjent, sier Lilja til TT.

Det er over tre år siden den daværende Rögle-spilleren gjorde en stygg krysstakling mot Malmö-back Jens Olsson i en kamp i allsvenskan (nivå 2 i Sverige). Ishockeyforbundet utestengte ham i ti kamper, men Lilja ble også tiltalt for vold og dømt i tingsretten i fjor.

Lilja ble dømt også i hovretten, og nå har svensk høyesterett også kommet til at spillerens oppførsel innebar et brudd på straffeloven.

Høyesterett opprettholdt den betingede fengselsstraffen, men strøk boten Lilja var ilagt fordi han tidligere hadde fått bot i ishockeyforbundets disiplinærsak.

– Han ble dømt, men straffen ble redusert. Dessuten er prosessen nå over, og han kan konsentrere seg om sin suksessrike ishockeykarriere, sa Liljas advokat Mats Tornéus, som altså ikke var enig i at utfallet var det «verst tenkelige».

Lilja har siden i fjor spilt for Djurgården i SHL.

Svensk høyesterett konkluderte med at Liljas krysstakling ikke var del av spillet og at den dermed rammes av straffeloven.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere