RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isinbajeva skadet

Foto: AFP/Scanpix
Kan likevel gå glipp av Diamond League-stevnet i Sverige.

Tidligere denne uken bekreftet det russiske friidrettsikonet Jelena Isinbajeva at hun stiller til start i den tradisjonsrike DN-galan i Stockholm 29. juli.

Nå er det hele høyst usikkert igjen.

Torsdag pådro nemlig 29-åringen seg en skade på trening - og måtte melde avbud til det internasjonale stevnet i sveitsiske Luzern.

Isinbajeva skal ha landet forkjært etter et hopp - og skadet den ene hånden.

- Jeg skadet meg i fallet, og vil ikke kunne konkurrere, sa jenta som har satt 27 verdensrekorder til det sveitsiske nyhetsbyrået ATS før stevnet i Luzern.

Ikke hørt noe
Hvor alvorlig skaden er, er inntil videre uvisst. Mye tyder imidlertid på at deltakelsen i DN-galan kan være i fare.

Stevnesjef i Stockholm Rajne Söderberg hadde torsdag fått beskjed om Isinbajevas skade, men visst lite om konsekvensene av den.

- Jeg har hørt det, men jeg har ikke fått noen beskjed om hvor alvorlig den er. Hun landet tydeligvis på oppvarmingen og skadet hånden på et eller annet vis, sier han til Expressen.

Söderberg vil kontakte Isinbajevas støtteapparat i nærmeste framtid.

Trekkplaster
Den russiske stavstjernen var et av de store trekkplastrene i Stockholm - og det var ventet en spennende stavkonkurranse.

Til Sverige kommer nemlig også jenta som i verdensrekordholderens fravær vant hele Diamond League-serien i fjor - brasilianske Fabiana Murer.

Det samme gjør Martina Strutz, som har årsbeste i verden, og det svenske stjerneskuddet Angelica Bengtsson. 18-åringen har juniorverdensrekorden innendørs på 4.63.

29 år gamle Jelena Isinbajeva gjorde comeback på friidrettsbanen i forrige uke under et internasjonalt stevne i belgiske Heusden.

Da hadde ikke verdensrekordholderen konkurrert siden 25. september 2009 i koreanske Daegu.

Sesongens store mål er å ta VM-gullet nettopp i Daegu senere i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere