*Nettavisen* Sport.

Iskaldt, Vålerenga!

Foto: Marius Vik (Nettavisen)

Dessverre for VIF-supporterne dreier det seg kun om været – og spillet foran eget mål.

20.01.10 08:02

FOLLO-VÅLERENGA 0-0:

SKI KUNSTGRESS (Nettavisen): Vålerenga hadde store problemer med å slå Follo ut av cupen i fjor, og enda større problemer fikk Oslo-laget da de tok turen til Ski tirsdag kveld.

Ikke bare imponerte det ferske Adecco-laget med kjapt og teknisk angrepsspill, vel så stor utfordring for Oslo-laget var minusgradene som gjorde at Nettavisen observerte flere lettkledte Vålerenga-spillere hakke tenner da de tuslet inn på banen til andreomgangen.

Sjansefattig
Kanskje ikke så overraskende at kampen dermed endte målløs, og det uten at noen av lagene heller hadde skapt det helt store: Vålerenga hadde ballen mest, i alle fall i førsteomgangen, men var ytterst tannløse foran den gamle Tippeliga-kjenningen Glenn Arne Hansen i Follo-buret.

På motsatt side skapte Follo langt mer, uten at Lars Hirschfeld ble satt på de helt store prøvene – avslutningene gikk enten utenfor eller rett på VIF- debutanten. Det mest nervepirrende var faktisk da Kristofer Hæstad i sluttminuttene fratok en Follo-spiller ballen i egen femmeter, forserte med ballen fra fremste til bakerste stolpe med en håndfull Follo-spillere jagende rundt, for så å klarere.

- Helt greit
Stort mer er det ikke å skrive hjem om, uten at man tar det så tungt i Vålerenga.

- En helt grei gjennomkjøring, mener den ferske VIF-kapteinen Kristofer Hæstad.

- Vi visste at de var et godt lag, og det viktigste nå var at vi kom i gang og fikk en kamp i beina.

At man slet med å skape sjanser mot et lag som ligger en divisjon under Vålerenga er heller ikke bekymringsfullt, mener Doffen.

- Vi har kun trent på å holde ballen i laget den siste tida, og overhodet ikke på offensiv samhandling. Det kommer etter hvert.

Mellomfornøyd Andresen
Trener Martin Andresen istemmer:

- Det stemmer, og jeg synes vi lyktes godt med å holde ballen i laget i førsteomgangen, men etter hvilen sliter vi mer. Til gjengjeld blir folk da flinkere i posisjoneringen sin.

Selv gledet VIF-treneren seg mest over André Muris stopperspill, og at Lars Hirschfeld kom godt i gang.

- André har trent veldig bra i vinter, er god og tar ansvar der bak.

- Lars har også sett bra ut på trening, og jeg er sikker på at vi har fått oss en solid sisteskanse, sier VIF-sjefen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.