*Nettavisen* Sport.

Iskaldt

03.07.08 08:32

POKERBLOGG ANDREAS HØIVOLD:

LAS VEGAS, 28. juni 2008

Turneringen var event # 44 under årets WSOP. Den ble spilt i Texas Hold’em no limit og buy-in var $ 1000 med rebuy og add-on. Det kunne altså bli ganske dyrt. Men jeg hadde bestemt meg for å ikke tulle altfor mye og hadde satt tak på 6000 dollar totalt.

Jeg startet på et ganske greit bord. Det var 3-4 med veldig redde penger der, og disse ikke tok rebuy med en gang. Vi andre gjorde det, slik at startinngangen var 2000 dollar.

I starten skjedde det ganske mye. Jeg spilte alle pottene stort sett og da treffer man jo av og til. Og jeg traff ganske godt. Jeg fikk nesten doblet meg med 3-5 på knappen og limpet inn som 7. mann! Det ble check rundt på en håpløs flopp, men etter turn lå det A-4-6-10 på bordet, og jeg synte lett som femtemann på et lite bud. River 7 var kosekort! Lilleblind satte med A-7, og fikk dermed to par, og han klarte ikke kaste da jeg gikk all-in.

Men flaksen varte ikke lenge. To ganger fikk jeg tress og tapte – en gang mot flush og en gang mot straight. Sistnevnte tapte jeg ikke så mye på da det også var muligheter for flush.

Dog var jeg etterpå veldig heldig i en pott der jeg hadde A-J. Jeg spilte på rundt 7 500 og hadde A-J i storeblind. Det er en hånd som er vond å spille ute av posisjon, så jeg tok det rolig og checket bare med 6 andre i potten. Floppen kom A-J-2. Jeg fikk pengene på mot 2-2 og traff A på river. Puh! Nå måtte det jo gå bra!

Videre frem til første pause spilte jeg ganske rolig og traff litt i et par potter og brukte ellers min store stack mot de stramme med mindre chips. Til pause gikk jeg med småpene 19 275, over dobbelt av snittet. Det var også nok til at jeg ikke ville bruke 2000 dollar til for å få 4000 ekstra chips.

Rett før pausen byttet jeg bord. Til et betydelig vanskeligere bord. Blant andre satte Juha Helppi fra Finland på bordet. Det var til liten hjelp at jeg overhodet ikke fikk spillbare kort. Jeg spilte 3 hender på to timer fram til 2. pause. Tre hender på to timer er lite! Men det ble billig siden jeg kastet hele tiden. Og den ene potten jeg vant var ganske stor da jeg høynet fra UTG med 10-10. Det var 3 som var med til floppen K-10-9. Alle kastet når jeg bød ut i front. De andre pottene jeg vant var bitte små. Men jeg gikk til pause med 19 075.

Kortene ble ikke noe bedre etter 2. pause. Jeg kastet nesten alle hendene i 5. og 6. periode, og holdt på å få sjokk når det var en høyning fra sen posisjon og jeg så ned på AA på knappen! Blindene var 200/400 med 50 i ante. Han som høynet gikk til 1100 og jeg gikk til 3100. Han i lilleblind tenkte lenge før han bare synte. Det så ut som han skulle høyne mitt bud igjen, men endte altså opp med å syne. Han før meg synte også. Floppen kom skumle 8-5-4 og lilleblind bød ut 5 500 i front. Han mellom oss kastet og jeg gikk all-in. Skummelt med blikksyn fra han andre. Men han hadde ”bare” KK og mine esser sto! Plutselig spilte jeg på 28 000!

Til 3. pause, som også var middagspause gikk jeg med 27 150 i chips.

Etter middagspausen gjorde jeg noe dumt. Jeg limpet inn som 4. mann med 88 i sen posisjon. Lilleblind synte og storeblind høynet. Han hadde gjort tilsvarende to ganger før, og da to av de foran meg synte så ville jeg prøve å stjele eller havne heads-up med liten risiko, så jeg gikk all-in. Han som høynet opprinnelig tenkte kjempelenge før han synte. Også en av de andre synte seg all-in – med bare Q-9 i hjerter. Han sa han håpet begge hadde AK, og hadde vi hatt det så hadde det faktisk vært et ok syn. Men han som høynet opprinnelig hadde damepar. Ingen mirakler og jeg var nede i 12 000. Jeg hadde selvsagt klart å unngå å se at han hadde så mye chips. Han hadde en bunke på 7 stk. 1000-chips som lå bak de andre.

Etter dette var det en sliteperiode. Kortene var, om mulig, enda mer tragiske enn før. Til 4. pause gikk jeg med 13 100.

Dessverre så var det helt dødt, og jeg ble short og fikk på pengene med A-8 i ruter. Etter treff på 8 i flopp så hadde jeg et håp om at jeg var best. Og selv om jeg traff esset på river så holdt ikke det. Den ganske stramme motspilleren hadde AA.

Det var ca. 170 igjen når jeg røyk. Kjedelige greier!

Etter 9 timers spill hadde jeg A-A, 10-10 og 8-8 som høyeste par. AK hadde jeg bare én gang. Ingen AQ og et par ganger AJ. Ikke mye å rope hurra for!

Etter å ha røket ut så sto jeg og snakket med Per Erik Løff og Frode Fagerli. Per Erik var sammen med en kamerat, og de hadde hatt noen øl. Han lurte meg med til baren og vi skulle ha én drink. Det ble litt mer, så vidt jeg husker¿

I tillegg skulle min fetter, Jon Anders, komme med kona Jane og kameraten Josh komme på besøk. De skulle i alle fall ikke legge seg når de så at jeg hadde fått noen drinker. Det endte med at klokken ble nesten seks før vi kom oss i seng.

Vi sto opp allerede klokka ni morgenen etter, og da ble det en tur til hans krypinn her i Las Vegas, Mandalay Bay, The Hotel. Der ble vi hele dagen, og jeg kom ikke hjem før det var leggetid. Derfor denne sene bloggen¿

Neste turnering blir i morgen, $ 1 500 Hold’em no limit. Vi får håpe på litt mer suksess der¿

Andreas Høivold

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.