*Nettavisen* Sport.

Ismannen er tilbake i formel 1

Foto: XPB Images (Pa Photos)

Kimi Räikkönen har imponert under testkjøring. Finnen seiler opp som en liten outsider når formel 1-sesongen innledes i Australia denne helgen.

16.03.12 08:51

Melbourne (NTB-Reuters): Etter to sesonger med rally er 32-åringen fra Espoo tilbake i formel 1. I 2007 ble Räikkönen verdensmester. Den gangen kjørte finnen for Ferrari. Denne sesongen er det Lotus som gjelder. Og raske testtider vitner om en konkurransedyktig bil.

- Du vil alltid prøve å vinne VM-rundene og mesterskapet, men det er ikke mange år du kan klare det. Noen ganger vinner du, andre ganger ikke. Du sikter mot førsteplassen, men dersom det ikke skjer så må vi akseptere andre resultater, sier Räikkönen.

- Jeg har ikke tenkt at vi kommer til å vinne. Bilen har virket bra under testing og alt har gått ganske bra. Men er vi raske nok? Jeg vet ikke. Ingen vet, fortsetter den tidligere McLaren-føreren.

Han er opptatt av motorsport, men har aldri likt sirkuset rundt F1.

- Kjøringen er hovedtingen. Førerne liker å kjøre. Det er ingen hemmelighet. Og det er det jeg gjør. Alt det andre er bare noe som følger med formel 1-sporten, mener finnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.