RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isolert og frakjørt

Foto: Alessandro Trovati (Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
Cadel Evans gjorde alt selv, men mistet likevel den rosa ledertrøya.

Det var nesten litt tragikomisk å se en fortvilet Cadel Evans forsøke å kjøre seg opp til hovedfeltet på egen hånd. Australieren var involvert i en velt sammen med store deler av Sky-laget nær målbyen Middelburg under mandagens etappe i Giro d'Italia.

Som dagen i forveien, ble den tredje etappen skjemmet av stygge velt og vanskelige forhold. Sidevind fra Nordsjøen gjorde kampen om posisjonene foran i hovedfeltet beinhard. Det resulterte i flere velt. Som om ikke det var nok, bød trange småveier på en rekke uhell.

Et tidlig utbrudd bestående av Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto), Jérome Pineau (Quick Step) og Tom Stamsnijder (Rabobank), ble kjørt inn etter 134 kilometers sykling.

Wiggins i bakken
Da begynte også sidevinden å gjøre seg gjeldende, noe som førte til at blant andre Domencio Pozzovivo (Colnago CSF-Inox) og Damiano Cunego (Lampre) havnet i bakleksa. Cunego-gruppen klarte å få kontakt fem mil senere, mens Pozzovivo blødde kraftig i forhold til flere av konkurrentene sine.

De siste milene lå feltet oppdelt i flere større og mindre fraksjoner. Virkelig dramatisk ble det 15 kilometer fra mål da store deler av Sky-laget, inkludert lagkaptein Bradley Wiggins gikk i asfalten. Pablo Lastras (Caisse d'Epargne) så få ut til å få den verste smellen, men også sammenlagtleder Cadel Evans var involvert i velten.

Se bilder: Knall og fall i Giro d'Italia

Evans kom seg opp på sykkelen og måtte på egenhånd ta seg opp til gruppen sin. Foran der igjen lå imidlertid Alexandre Vinokourov, Ivan Basso, André Greipel og flere av hans lagkamerater. Både HTC-Columbia og Astana var dermed interessert i å holde avstanden til forfølgerne.

BMC-kapteinen var helt isolert fra laget sitt, og tok dermed lange føringer i front av sin gruppe. Der satt også Carlos Sastre, men det var kun Xavier Tondo (Cervélo TestTeam) igjen til å gjøre en jobb for sin kaptein.

Vinokourov i rosa
På vei inn til Middelburg gjorde Columbia-toget alt i sin makt for å sikre laget etappeseiren. André Greipel virker fortsatt preget av mageondet fra forrige uke, og klarte ikke å dra nytte av den solide laginnsatsen. Dermed fikk Wouter Weylandt (Quick Step) muligheten til å stikke av med etappeseieren. Graeme Brown (Rabobank) ble nummer to, mens Robert Förster tok tredjeplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Evans trillet inn 45 sekunder bak hovedfeltet og tapte dermed ledertrøyen til Alexandre Vinokourov. Bradley Wiggins tapte i overkant av fire minutter på mandagens etappe.

- Med ti kilometer igjen, hadde jeg gjort alt riktig. Jeg oppholdt meg på de riktige stedene i feltet, var avslappet og hadde ikke trøbbel med vinden. Så kom jeg rundt en sving og så hele Sky-laget på bakken foran meg. Det var folk bak som landet oppå meg igjen. Å tape noen-og-førti sekunder til utfordrerne mine, var ikke akkurat det jeg ønsket meg, fortalte en skuffet Evans til cyclingnews.com.

PS! En annen sammenlagtrytter som fikk hard medfart var Christian Vande Velde. Garmin-kapteinen smalt i asfalten med tre mil igjen til mål. Amerikaneren skadet skulderen/kragebeinet såpass heftig at han sto av sykkelen og forlot årets Giro d'Italia i lagbilen.

Saken oppdateres.

Resultater 3. etappe:
1. Wouter Weylandt (Quick Step) 5.00,6
2. Graeme Brown (Rabobank) st
3. Robert Förster (Team Milram) st
4. Danilo Hondo (Lampre) st
5. Adam Blyth (Omega Pharma-Lotto) st
6. André Greipel (HTC-Columbia) st
7. Linus Gerdemann (Team Milram) st
8. Vincenzo Nibali (Liquigas) st
9. Thomas Rohregger (Team Milram) st
10. Alexandre Vinokourov (Astana) st

Du finner hele lista her!

Sammenlagt:
1. Alexandre Vinokourov (Astana) 10.07,18
2. Richie Porte (Team Saxo Bank) st
3. David Millar (Garmin-Transitions) +1
4. Vincenzo Nibali (Liquigas) +5
5. Marcel Sieberg (HTC-Columbia) +7
6. André Greipel (HTC-Columbia) +10
7. Matthew Goss (HTC-Columbia) +10
8. Linus Gerdemann (Team Milram) +12
9. Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) +15
10. Peter Weening (Rabobank) + 16

Utvalgte ryttere:
14. Ivan Basso (Liquigas) +18
24. Cadel Evans (BMC Racing) +43
43. Carlos Sastre (Team Sky) +1.40
50. Damiano Cunego (Team Lampre) +2.07
55. Bradley Wiggins (Team Sky) +4.28
128. Gabriel Rasch (Cervélo TestTeam) +9.20
145. Domenico Pozzovivo (Colnago) +9.30

2015-0

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere