Gå til sidens hovedinnhold

- Italia er betydelig svekket

Lars Tjærnås mener Norge møter et rystet italiensk landslag.

- De stiller uten en typisk playmaker, mangler duellspillere på midten, og tapet av Nesta var et slag i ansiktet. På backplassene ligger det dessuten an til spillere uten stor rutine. I det hele tatt framstår Italia som betydelig svekket, sier den tidligere Vålerenga-treneren til TV 2 Nettavisen.

Mangler nummer 10
Som Serie A-kommentator for Canal+ har han inngående kjennskap til Marcello Lippis utvalgte.

- Det spesielle med dette italienske laget er selvsagt at de stiller uten en typisk nummer 10. Pirlo har mange av de typiske playmakeregenskapene, men ligger dypere i banen. Vi bør ikke gi han for mange muligheter til å ta dødballer i nærheten av vår 16-meter.

Tjærnås tror Pirlo får selskap av De Rossi på midten, mens "tunge skyts" som Camoransesi og Zambrotta bekler kantene.

- Midtbanen mangler typiske duellspillere, og savnet av Milans Gattuso er enormt. Kantene er derimot imponerende: Camoranesi har hatt en stor sesong, er en typisk dribler med gode innlegg og presis høyrefot. Zambrotta er kanskje verdens beste venstreback, men spiller trolig venstre flanke. Han kombinerer voldsom løpskraft med taktisk klokskap og sterke ferdigheter.

Cassano
På topp er Serie A-eksperten sikker på at ustyrlige Cassano får en av de to plassene. Den andre er ikke like selvfølgelig.

- De mangler Gilardino. Cassano vil ganske sikkert spille. Christian Vieri har ødelagt for Norge, og oksen med den enorme fysikken kan selvsagt gjøre det igjen. Men Lippi kan også velge Toni. Targetspissen Luca Toni er god på bakken og farlig på alle typer innlegg, sier Lars Tjærnås.

Tapet av Nesta betegner Tjærnås som "et slag i ansiktet" , og det betyr at Cannavaro får enda mer ansvar.

- På backene satser Lippi på spillere uten stor rutine. I og med at de har angripende flankespillere, vil de ha backer som først og fremst er gode til å forsvare seg, og gode til å duellere. Bakerst står kanskje verdens beste keeper. Tør vi håpe på en sjelden blunder i feltarbeidet fra Buffon?

Uavgjort
Råtipset fra den tidligere Wimbledon- og Vålerenga-treneren er 1-1.

- Jeg tror Italia ønsker å eie ballen, og vil bli stresset av et aggresivt norsk lag som gjerne vil stykke opp kampen med mange dødballer.

Slik ser Tjærnås' startelleveren ut i 4-4-2 fra høyre mot venstre: Buffon - Zaccardo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Camoranesi, Pirlo, De Rossi, Zambrotta - Cassano, Vieri/Toni.

ITALIAS TROPP MOT NORGE: Gianluigi Buffon (Juventus), Flavio Roma (Monaco), Andrea Barzagli (Palermo), Daniele Bonera (Parma), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Fiorentina), Fabio Grosso (Palermo), Marco Materazzi (Internazionale), Vicenzo Iaquinta (Udinese), Cristian Zaccardo (Palermo), Simone Barone (Palermo), Manuele Blasi (Juventus), Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Aimo Diana (Sampdoria), Andrea Pirlo (AC Milan), Gianluca Zambrotta (Juventus), Antonio Cassano (Roma), Mauro Esposito (Cagliari), Luca Toni (Palermo), Christian Vieri (Internazionale).

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her