Gå til sidens hovedinnhold

Italia-stjernens filming vakte oppsikt. Nå får han høre det fra lagkamerat

Ciro Immobile sin filming mot Belgia skapte sterke reaksjoner. Nå innrømmer Leonardo Bonucci at også lagkameratene reagerte.

Italia blir av mange sett på som favoritter til å gå seirende ut av EM før tirsdagens semifinale mot Spania. I kvartfinalen slo de Belgia 2-1, men i etterkant var det en spesiell situasjon som ble snakkisen på sosiale medier og i ulike TV-studioer.

I forkant av Italia sitt åpningsmål som Nicolò Barella satte i mål, gikk Ciro Immobile i bakken og skrek og vred seg i smerter. Da Italia sekunder senere scoret reiste han seg opp som om ingenting hadde skjedd, og løp bort til lagkameratene sine og feiret målet.

Les også: Petit med Haaland-bønn til gamleklubben: - Han er svaret

- Det er juks

På sosiale medier ble klippet av en filmende Immobile spredt raskt, og store deler av fotballverden ble opprørt over oppførselen hans.

- Vi kan definere det som juks, skitt i fotballen. For meg er det her skitt, det har ikke med fotball å gjøre, det har med troverdighet. Hvorfor gjør han det her, en voksen mann? Det her er en sport som jeg ikke vil ha, sa SVTs ekspert og tidligere toppdommer Jonas Eriksson, ifølge Expressen.

Les også: Berge kobles bort fra Sheffield. Dette tror ekspertene om hans kommende valg

Immobile sin lagkamerat på landslaget, Leonardo Bonucci, innrømmer at også de italienske lagkameratene reagerte på filmingen hans, og at han fikk høre det i garderoben etter kampen.

- Ciro er en fin person, de tingene her kan skje på banen, men vi gjorde narr av han vi også, sa han på en pressekonferanse i forkant av tirsdagens semifinale.

Men Bonucci passet også på å ta Immobile i forsvar.

- Han (Vertonghen) tråkket på vristen hans, men så døyvet gleden smerten hans, hevder Juventus-stopperen.

- Undervurdert målscorer

Immobile har vært en målgarantist på i den italienske toppdivisjonen i flere år, og står med 150 mål på 219 kamper for sitt Lazio. Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen mener derimot ikke at filmingen er noe spissen bør huskes for.

- Man kan vel si at det er en del av repertoaret hans, men det har aldri vært noe hovedtema med Ciro Immobile. Han er en undervurdert målscorer i europeisk fotball, tallene han har levert i Lazio er det bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski som kan matche, sier Eriksen til Nettavisen.

Og fortsetter:

- På tross av tallene, så har han aldri blitt anerkjent som en stor spiller. Det kan være fordi han har et litt grinete kroppsspråk, og kan se litt uinteressert ut. Derfor er det lett å undervurdere Immobile, men det er vanskelig å ikke ta han på alvor. Jeg blir ikke overrasket, hvis han står igjen som matchvinner.

Les også: Egypt-treneren: - Jeg forsøkte å overtale Liverpool, men de avslo oss fullstendig

31-åringen fra Torre Annunziata leverte varene for Torino i 2013/2014-sesongen, og tok turen til Borussia Dortmund. Der ble han fort stemplet som en flopp, og dro videre til Sevilla etter én sesong. I Spania ble det også lite suksess, og turen gikk tilbake til Italia.

- I Dortmund spilte han godt i Champions League, og Sevilla er vel bare en parentes i karrieren hans. Det er først og fremst språkproblemer som har gjort det vanskelig for han i utlandet, for han fant seg aldri til rette. Han virker som en spiller som er avhengig av trygge rammer rundt seg for å prestere, men han har jo egentlig alt en spiss trenger.

- Kunne en klubb som Juventus snappet han opp denne sommeren?

- Han har en lang kontrakt, og begynner å dra litt på åra. Hvis Immobile ville dratt, så hadde han absolutt hatt muligheten til det. Juventus har litt ting som er uavklart, men jeg ser for meg at de ser på han som en mulighet. Det er absolutt ikke utenkelig.

Stort for nasjonen

Fra å ikke være en del av det forrige EM-sluttspillet til å nå være blant semifinalistene, tror Eriksen betyr mye for Italia som nasjon.

- Jeg tror det vil bety ekstra mye, for Juventus har hatt italiensk fotball på sine skuldre i mange år nå og ikke helt fått det til. For den kollektive selvtilliten og selvfølelsen til italienerne, ville det betydd noe ekstra å gå til en EM-finale.

Og legger til:

- Men det italienske publikumet skrudd sammen slik at, skulle man først gå til en finale, vil ikke det være godt nok hvis man taper den. Det er det å løfte et trofé som betyr noe, til syvende og sist. Roberto Mancini har hatt den pokalen som et mål, for å oppnå noe med landslaget han ikke gjorde selv som spiller.

Semifinalen mellom Spania og Italia starter klokka 21.00 tirsdag kveld og sendes på TV 2.