Gå til sidens hovedinnhold

Italiensk avis med sjokkforside: Omtaler duellen mellom Lukaku og Smalling som «Black Friday»

Den italienske avisen Corriere dello Sport får massiv kritikk etter ordvalget på forsiden i forkant av møtet mellom Inter og Roma.

«Black Friday» pryder forsiden av avisen, med et bilde av Romelu Lukaku og Chris Smalling på hver sin side.

De to tidligere Manchester United-spillerne møtes for hver sin italienske klubb fredag, men det er alt annet enn det sportslige som er kommet i fokus etter at forsiden til Corriere dello Sport fant overflaten.

- Sjokkerende forside av Corriere dello Sport når de bygger opp til at Lukaku skal møte Smalling i fredagens kamp som «Black Friday», skriver ESPN-journalist Andrew Cesare på Twitter og får støtte av flere andre.

- Tonedøvt, ignorant og med den vanlig rasistiske undertonen. Å si jeg er sjokkert vil være en løgn på dette tidspunktet. Absolutt pinlig av Corriere dello Sport å komme opp med denne tittelen til fredagens oppgjør mellom Inter og Roma, skriver ESPN-journalist Matteo Bonetti.

Les også: Ole Gunnar Solskjær påførte José Mourinho sitt første tap som Tottenham-sjef

Også Romas offisielle Twitter-konto har kommentert den oppsiktsvekkende forsiden.

«Ingen:»

«Absolutt ingen:»

«Ikke en eneste sjel:»

«Corriere dello Sport skribent:», skiver de og legger ved bilde av forsiden.

Avisen slår tilbake

Oppslaget har torsdag ført til massiv kritikk, og til slutt kom avisen med uttalelse. Der slår de tilbake mot de omtaler som «gift».

Uttalelsen er ført i pennen av Ivan Zazzaroni, som mener overskriften kun berømmer mangfoldet.

- Digitale plattformer? Jeg vil si søppelbøtter. Billig indignasjon. En fin tanke om dagen holder doktoren borte. En flokk av høyrevendte mennesker flokker seg til Internett disse dager for å vende deres vakre sjeler hvite. Etter å ha identifisert rasisten på jobb, gå, to trykk på tastaturet. Du føler deg selv som en bedre mann i en bedre verden. Hvit, sort, gul. Å nekte forskjellen er den typiske, åpenbare og snublende anti-rasisme rasismen. «Black Friday», for dem som kan og vil forstå, er kun en frase for ulikhet, stoltheten av ulikhet, og den rike ulikheten, heter det i uttalelsen fra avisen, som ikke tar særlig selvkritikk.

- En uskyldig tittel derimot, blir transformert til gift av dem som har gift inni seg.

Torsdag kveld melder AS Roma og AC Milan at de vil boikotte Corriere dello Sport resten av 2019.

Chris Smalling og Romelu Lukaku har lagt ut følgende uttalelser i sosiale medier:

Flere rasismesaker i Italia

Ordvalget føyer seg inn i rekken av rasismesaker i Italia denne sesongen. Rasisme er et utbredt problem blant fotballtilhengere i Italia, og tidligere har Moise Kean, Sulley Ali Muntari og Blaise Matuidi opplevd rasistiske tilrop i Serie A.

I september mistet TV-eksperten Luciano Passirani jobben da han i et forsøk på å rose Lukaku dummet seg fullstendig ut.

- Lukaku er en av de beste signeringene Inter kunne gjort. Det er ingen annen spiller som han i Serie A. Han er blant de sterkeste i ligaen, jeg liker han godt nettopp på grunn av styrken - han er som tvillingen til Dúvan Zapata i Atlanta, sa Passirani.

Les også: Schmeichel tror seieren mot Spurs kun gir Solskjær arbeidsro i et par dager

Før han la til:

- Lukaku «dreper» deg én mot én, hvis du prøver å gå i duell med han så ender du på bakken. Den eneste måten du kan stoppe han på er hvis du har ti bananer du kan gi han for å spise.

Den tidligere Manchester United-spissen ble også utsatt for rasisme tidligere i sesongen da Inter møtte Cagliari. Da belgieren gjorde seg klar for å ta et straffespark, kom Cagliari-fansen med aperop mot spissen som senere scoret og sikret 2-1-seier til laget fra Milano.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?