Italiensk dobbel

Foto: (Sirotti)

Manuel Belletti viste at giro-formen er i anmarsj.

26.04.11 19:30

Tyrkia rundt fortsatte tirsdag med nok en spurtetappe. I likhet med den første etappen ble det tirsdag italiensk seier. Manuel Belletti (Colnago-CSF) var smartest i spurten, og lot seg ikke lure av Caja Rurals Diego Milan frekke forsøk.

Belletti sjarmerte en hel sykkelverden under 2010-utgaven av Giro d'Italia. Da vant han sin første etappe i rittet, bare få kilometer fra sitt barndomshjem.

25 år gamle Belletti har hatt en god start på sin fjerde proffsesong. Tirsdagens triumf ble hans tredje for året. På toppen av dette overtok han også rittets turkise ledertrøye fra Valentin Iglinskij (Astana).

- Å vinne denne etappen med Giro d’Italia rett rundt hjørnet er det beste jeg kunne forvente, forteller vinneren til cyclingnews.com.

- Det var ingen tvil om at erfaringen min fra rittet som hjalp meg med å vinne i dag. Dette er tredje gangen jeg deltar. Jeg kjente etappen, og har ikke lagt skjul på at det var favoritten min.

Dermed beviser han at formen er i anmarsj foran Colnago-lagets store sesongmål; Giro d'Italia. Der skal det kjøres for Belletti, samt superklatrer Domenico Pozzovivo. I tillegg har laget spennende unggutter i fjorårets fjerdemann i Milano-San Remo, Sascha Modolo, og Simone Stortoni som tok andreplassen bak Chris Anker Sørensen opp til Monte Terminillo i 2010.

Roberto Ferrari (Androni) ble nummer to, mens Wes Sulzberger (FDJ) ble nummer tre. Rittet fortsetter onsdag, og Eurosport sender direkte.

Resultater
1 Manuel Belletti (Colnago-CSF Inox) 4.22.24
2 Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) samme tid
3 Wesley Sulzberger (FDJ) st
4 Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) st
5 Ramunas Navardauskas (Team Garmin-Cervelo) st
6 Stefan Van Dijk (Veranda's Willems-Accent) st
7 Diego Milán Jiménez (Caja Rural)
8 Daniele Callegarin (Team Type 1-Sanofi Aventis)
9 André Greipel (Omega Pharma-Lotto)
10 Nacer Bouhanni (FDJ)

Sammenlagt
1 Manuel Belletti (Colnago-CSF Inox) 11.21.36
2 Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) +4
3 Wesley Sulzberger (FDJ) +10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.