Italiensk gulljubel

Foto: EPA/Scanpix

Enrico Fabris satte banerekord og vant OL-gull på 1.500 meter skøyter - til ellevill jubel fra hjemmefansen.

21.02.06 18:10

Enrico Fabris gikk inn på tiden 1.45,97 i 17. par, og måtte sitte med nervene i høyspenn og se utfordrere som Erben Wennemars, Chad Hedrick og Shani Davis forsøke seg. Wennemars åpnet for hardt, og var sjanseløs. Hedrick gikk kontrollert, men var likevel ikke rask nok - og Shani Davis misbrukte en kjempesjanse.

Davis ledet med 1,28 én runde før mål, men mistet alt på sisterunden.

I skyggen av den italienske gulljubelen gikk Petter Andersen inn til en godkjent sjuendeplass på tiden 1.47,15.

- Det gikk litt tungt på sisterunden. Jeg gikk etter den planen jeg hadde, men det ble tungt på slutten. Men alt i alt er jeg fornøyd, sa Petter Andersen til NRK.

32-åringen var 13 hundredeler foran Mikael Flygind-Larsen, som endte på åttendeplass. 23-åringen ble parkerte av parmakker Joey Cheek i starten, men da amerikaneren stivnet hadde fortsatt Flygind-Larsen krefter igjen. Selv med siste ytre passerte han Cheek like før mål.

Even Wetten, som har vært sengeliggende og er forkjølet, ble nummer ti på 1.500-meteren. Den tidligere verdensmesteren åpnet sterkt, og hadde foreløpig bestetid på 300-, 700- og 1100 meter før han til slutt ble innhentet av Ivan Skobrev og gikk i mål på tiden 1.47,78.

Den minst fornøyde nordmannen i OL-hallen, var sannsynligvis Håvard Bøkko. 19-åringen gikk mot polakken Konrad Niedzwiedzki i 11. par, og åpnet sterkt på de første 300 meterne. Men midt i andre sving tråkket han på en kloss og gikk overende.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.