Italiensk lag henter to norske

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Christian Fanini ankom ikke Norge forgjeves.

20.11.10 11:13

Det italienske sykkellaget Amore & Vita ankom Norge i midten av oktober med mål om å rekruttere flere norske ryttere til satsingen sin.

Den opprinnelige ideen var å flytte profflisensen fra Ukraina til Norge, men det viste seg vanskelig da laget i prinsippet måtte ha inneholdt åtte norske ryttere.

Sportsdirektør Christian Fanini klarte likevel å signere to nordmenn foran neste sesong. Det har lenge ligget i kortene at Bersvenn Støen ville kjøre for Amore & Vita neste sesong. I en pressemelding forteller laget at også Kristian Engen Forbord har underskrevet.

Tredjemann på lista er svensk og heter Patrik Moren. Svensken ble nummer sju i det svenske mesterskapet i sommer, et ritt Sparebanken Vest-Ridleys egen Michael Stevenson vant.

Samtidig melder laget at Njål Engløk (lagets norske kontaktperson) har blir ny sportsdirektør og team manager i laget. Målet er fremdeles å lage et norsk ProContinental-lag fra 2012-sesongen, heter det i pressemeldingen.

Engløk forteller at laget har hatt «gode samtaler med flere store sponsorer», og at de samarbeider med Best Forberedt, Olympiatoppen og Leadership. Målet for 2011 er blant annet å kjøre de nordiske UCI-rittene.

Sesongstarten vil bli unnagjort i Reggio Calabria den 29. januar.

PS! procycling.no har tidligere omtalt at både Lorents Ola Aasvold (nå i Plussbank Cervélo) og Mats Lohne (nå i Joker Merida) var i Amore & Vitas søkelys foran neste sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag