RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Italiensk lag vil bli norsk

Sist oppdatert:
Laget er i kontakt med flere nordmenn.

TV2 Sporten melder tirsdag at kontinental-laget Amore & Vita-Conad ønsker å flytte lisensen sin fra Ukraina til Norge.

Sykkelnomadene har siden oppstarten i 1990 vært lisensiert i Italia, Storbritannia, Polen, USA og nå altså Ukraina.

Ivano Fanini kommer med sin sønn Christian til Norge på tirsdag for å besøke mulige sponsorer sammen med Amore & Vitas norske representant, Njål Engløk.

- Vi er heldig som har en fersk norsk verdensmester og vi er heldig som har en partner i Amore & Vita som har en så sterk antidopingprofil. Så responsen har vært mye bedre enn jeg hadde håpet på, forteller Engløk til TV2 Sporten.

Fostervold som sportssjef
Knut Anders Fostervold, som kjørte VM-tempo for Norge i 2006 og 2007, har fått forespørsel om en rolle som trener eller sportsdirektør i laget.

- Jeg er blitt forespurt, ja, og syns dette høres veldig spennende ut. Det er jo litt sprøtt at et italiensk lag ønsker å etablere seg i Norge, men Amore & Vita er jo ikke noe «Mikke Mus-lag» så dette er meget interessant, uttaler Fostervold til TV 2 Sporten.

- Italienerne vet ikke hva planlegging er
Sparebanken Vests Michael Stevenson kjørte for laget i to og et halvt år. Som trainee i 2006 og full sesong de to neste årene. Årets svenske mester har blandede erfaringer fra oppholdet i Italia.

- Det er jo et italiensk lag, det er både fordeler og bakdeler. Men vi kjørte jo store løp hele tiden, mot de beste italienerne, forteller Stevenson til procycling.no.

Når vi ber han sammenligne oppholdet hos Amore & Vita og Sparebanken Vest er det noen viktige faktorer som det vestlandsbaserte laget er betraktelig bedre på.

- Det er jo mye bedre organisert i Sparebanken, det er en stor fordel. Får man bra oppfølging kan man jo lykkes i Italia også, men som sagt så kjører man mot verdens beste i hver eneste konkurranse. Da er det vanskelig å få resultater, mener Stevenson.

- Italinerne vet jo ikke hva planlegging er, de kunne komme dagen før og si at det var ritt i morgen, forteller svensken.

Selv om planlegging og oppfølging var så som så forteller Stevenson at han er fornøyd med sine år i Italia.

Kontinental i 2011, Pro. Kont. i 2012
Laget skal fortsette som kontinental-lag i 2011, med mål om å bli profesjonelt kontinental-lag i 2012.

Kontinental-lagene som finnes i Norge i dag er Joker-Bianchi, Plussbank Cervélo, Sparebanken Vest-Ridley og Ringeriks-Kraft. Det finnes ingen profesjonelle kontinental-lag i Norge i dag.

Engløk forteller også ovenfor TV 2 at de har et mål om å ha med to ryttere i OL i 2012.

Wilmann, Aasvold, Støen ...
- Det viktigste for oss de neste årene blir ikke resultatene, men måten de oppnås på. Vi leter etter rene ryttere, og vi ønsker å gi unge, norske syklister en sjanse på et lag med lange tradisjoner, sier Christian Fanini til Aftenposten.

Frederik Wilmann er ikke lenger Skil-Shimano-rytter og bekrefter overfor procycling.no at han er i kontakt med laget.

Lorents Ola Aasvold bekrefter overfor Aftenposten at han har vært i samtaler med Amore & Vita. Michael Stevenson tror steget fra TVK til Amore & Vita kan bli vanskelig.

- Det tror jeg blir hardt, men man får jo bra trening. Orker man det hele mentalt i et år eller to forbedrer man seg veldig mye, mener Sparebanken Vest-rytteren.

Aasvolds lagkamerat i Trondhjems VK Bersvenn Støen skal også ha vært i kontakt med laget.

- Det er et stort steg å ta, å komme fra Norge eller Sverige å begynne å kjøre de rittene de kjører, sier Michael Stevenson.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere