BEITOSTØLEN (Nettavisen): Italieneren havnet bare bak franske Richard Jouve på Beitostølen, og er på alles lepper i etterkant av rennet.

Ikke bare ble han nummer to. Han måtte også tåle kjeft fra Pål Golberg, som mente 24-åringen burde vært disket for en manøver i finalen.

Selv er italieneren nærmest sjokkert av hva han fikk til. Også røper han at han fikk et avgjørende tips fra verdensmester Federico Pellegrino.

– Det er noe veldig rart. Men noe utrolig. Man kan drømme, men jeg trodde det ikke. Etter hvert heat måtte jeg fokusere på nytt. Det var deilig, forteller kometen til Nettavisen etter rennet.

Les også: Sint Golberg ville ha sensasjonsmannen disket

Satser mot OL

Mocellini er en del av Italias B-lag, og trener med en gruppe unge utøvere som satser hardt mot OL på hjemmebane i 2026.

Han har vært på noen samlinger med a-laget, som består av mer etablerte løpere. Marcus Cramer er blant trenerne i Italia, og han forteller at også de er overrasket over fredagens resultat.

– Jeg er selvfølgelig overrasket. I semifinalen var vi veldig fornøyde, så kom finalen og han tok en pallplass. Det var en stor overraskelse for oss, sier han til Nettavisen.

Røper råd

Cramer forteller at han så Mocellini for første gang i sommer, og at han likte det han så. Samtidig trekker han fram viktigheten av Federico Pellegrino som rollemodell for den yngre generasjonen i Italia.

– Jeg så at han er en veldig rask gutt. Han lærte mye. Og Pellegrino har coachet disse unge utøverne. De har lært mye av Pelle, forteller Cramer.

Les også: Svensk stjerne tilbake med et smell. Det hun sa kvelden før forbauser Frida Karlsson

Pellegrino skal også ha noe av æren for fredagens sjokkresultat. Mocellini røper nemlig at han fikk råd fra den erfarne verdensmesteren kvelden før Beito-rennet.

– Jeg snakket med Pelle i går kveld. Han ga meg noen råd.

– Hvilke råd?

– Han fortalte meg at jeg måtte ha en god posisjon før den siste bakken, men at jeg ikke skulle lede hele rennet, siden jeg har en god spurt, sier 24-åringen før han fortsetter:

– Han hadde rett! Tusen takk til ham! Han kjenner denne sporten og vet hvordan man skal lykkes, avslutter en smørblid, men hutrende kald italiener i målområdet, før han må løpe innendørs for å få tilbake varmen.

Lørdag er det 10-kilometere på Beitostølen, mens det søndag skal gås mixedstafett.