RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiensk syklist dopingtatt

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Nok en rytter er felt av det biologiske passet.

UCI har åpnet en disiplinær sak mot italieneren Leonardo Bertagnolli.

Det internasjonale sykkelforbundet melder onsdag ettermiddag at 34-åringens biologiske pass viser irregulære blodverdier. Forbundet skriver i en pressemelding at «Bertagnolli er uskyldig inntil det motsatte er bevist».

Noen timer før UCI publiserte nyheten om anomaliene i Bertagnollis biologiske pass sendte Lampre-ISD ut en pressemelding som fortalte at syklisten la opp med etter det italienske landeveismesterskapet, forrige lørdag. Altså med umiddelbar virkning.

- I enighet med Lampres støtteapparat har jeg bestemt at det italienske mesterskapet vil være det siste løpet i min karriere, heter det i pressemeldingen fra de italienske storlaget.

LES OGSÅ:Riccò gir seg ikke

Det italienske mesterskapet ble vunnet av Androni Giacottlis Franco Pellizotti. En rytter som nettopp har sonet ferdig sin dom for det samme lovbruddet Bertagnolli nå blir anklaget for. Pellizotti var utestengt i to år.

Pellizotti og sloveneren Tadej Valjavec var de forrige rytterne som ble dømt på bakgrunn av irregulære blodverdier. Duoen ble begge utestengt i to år.

Bertagnolli har i lengre vært i søkelyset grunnet hans innblanding i saken mot dopinglegen Michele Ferrari. Lampre-syklisten skulle egentlig til høring i Roma på onsdag, men høringen er utsatt på ubestemt tid.

34-åringen har vunnet etapper i både Giro d’Italia og Vuelta a España.

I etterkant av UCIs nyhet har Lampre-ISD sluppet en ny pressemelding. Av den fremgår det at de irregulære blodverdiene stammer fra 2008 og 2009. Bertagnolli har ikke vist slike verdier i Lampres interne testsystem. UCI har ikke kommentert disse påstandene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere