RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiensk toppsprinter vil sykle for Rasmussen

Foto: Laurent Cipriani (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vanskelige tider i italiensk sykkelsport gjør at Angelo Furlan vil prøve lykken i Danmark.

I starten av januar skrev vi om de vanskelige tidene i italiensk sykkelsport hvor én av fem profesjonelle ryttere står uten kontrakt.

Andreplassen til Furlan i Paris-Tours i oktober beskriver mye av den vanskelige situasjonen.

- Det handler om noen få centimeter, sa kontraktløse Angelo Furlan og la til: (Oscar) Freire slo meg på målstreken, hvis ikke hadde jeg hatt et lag nå.

Les også: - Jeg tapte penger på å sykle

33-åringen er av mange klasseryttere som står oppført uten kontrakt i Italia.

- Slår til hvis jeg får tilbudet
Nå er Furlan på frierferd i Danmark.

- Jeg er i kontakt med Michael, og hvis hans lag er i stand til å gi meg et tilbud slår jeg til, sier Angelo Furlan til ekstrabladet.dk.

Det er altså Michael Rasmussens Christina Watches som kan få denne muligheten rett før sesongstart.

- Hans lag er lite, men for meg er det viktig å holde karrieren i gang og kjøre ritt. Det kan jeg også gjøre på et lite lag. Jeg kan hjelpe Michael, og jeg får selv muligheten til å tjene til livets opphold, legger italieneren - som syklet for Lampre forrige sesong - til.

Kone og datter i Italia
Furlan mener at hans gode fysiske form og rykte bør holde til en kontrakt.

- Jeg har aldri vært involvert i noen dopingsak, sier 33-åringen som har satt seg en frist i midten av februar på å finne seg et nytt lag.

- Jeg vil gjerne sykle tre til fire år til, men jeg kan ikke vente lengre. Jeg må også tjene penger, så kan jeg forsørge min kone og min datter. Hvis det ikke er plass til meg i feltet, må jeg finne på noe annet, forklarer Furlan.

Han bekrefter også kontakt med Bjarne Riis' Saxo Bank, men med brødrene Haedo på laget ble det vanskelig. Geox-TMC har også vist interesse, men interne problemer i laget har ført til brudd i samtalene med Mauro Gianetti.

Hembo har pengene klare
- Hvis Michael kan gi meg et tilbud, har jeg ikke noe problem med å kjøre for et lite dansk lag. Jeg kan hjelpe laget i oppbyggingsfasen, og senere kan jeg skifte til et større lag hvis muligheten byr seg, avslutter Furlan som har hele 13 proffseirer i sin lange karriere.

Det økonomiske skal ifølge ekstrabladet ikke være noe problem for hovedsponsor Christina Hembo, men alt avhenger av løpsprogrammet.

- Michael Blaudzun (lagets sportsdirektør) forteller meg at Furlan vil være en drømmerytter som kan levere mange gode resultater, sier Hembo til Ekstra Bladet og avslutter; - Men det er stor usikkerhet om vi får lov til å stille i Danmark rundt for eksempel. Og før vi vet om det er en fair sjanse synes jeg at 14 ryttere er nok.

PS! Angelo Furlan har tidligere syklet med Thor Hushovd og Mads Kaggestad i Crédit Agricole. Se hele hans karriere i resultater her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere