TOKYO (Nettavisen): Da Karsten Warholm løp inn til gull og ny verdensrekord på 400 meter hekk i Tokyo-OL tirsdag, satt Amalie Iuel på tribunen.

Bare noen timer før, mandag kveld, hadde det norske hekkeesset hatt en ganske begredelig dag på jobben, på akkurat samme bane som Warholm løp inn til gull.

Iuel tok avgjørelse

Iuel ble nemlig disket for en tjuvstart i sitt semifinaleheat. Det er bekreftet på de offisielle sidene til Tokyo-OL. Det skjedde dagen før Warholm skulle i aksjon i sin finale.

Iuel var svært skuffet over det som skjedde, men tok raskt et viktig valg.

Selv om Oslo-jenta var svært skuffet og gråtkvalt i pressesonen etter å røket ut av OL på den måten, tenkte hun på flere enn seg selv akkurat den kvelden.

- Nå har Karsten et ganske viktig løp i morgen, så jeg tipper at han har gått og lagt seg når jeg kommer hjem. Jeg må prøve å nullstille litt og ikke dra ham ned med meg, sier Iuel på spørsmål fra Nettavisen om hvordan hun forholder seg til at hennes treningsmakker skal løpe sitt livs løp kun noen timer etter hennes gigantnedtur.

- Selv om jeg har hatt en dårlig dag, så må jeg for teamets skyld, og Karsten, klare å glemme det litt. Jeg får heller «deale» med det når jeg kommer tilbake til Norge.

Warholm: - Stort av Amalie

Etter at Warholm hadde løpt inn til OL-gull og verdensrekord ble nettopp Amalie Iuel et tema.

De to har trent sammen lenge under Leif Olav Alnes, og Warholm ble smått rørt da han snakket om hva lagvenninnen hadde gjort kvelden før gulløpet.

Selv om hun åpenbart var i dårlig humør etter å ha røket ut av OL, tok Iuel en avgjørelse om å skjule skuffelsen for å ikke påvirke kompisen Warholm.

- Ja, jeg må bare si at det var veldig stort av Amalie, etter en stor skuffelse. Hun kom tilbake på rommet og var i godt humør. Ikke fordi jeg tror hun hadde så veldig lyst til det, men fordi hun ville at jeg skulle bli klar i til finaledagen, sier Warholm.

25-åringen fra Ulsteinvik forteller at Iuel spiller en viktig rolle i laget, også når det gjelder hans forberedelser til konkurranse.

- Hun var med å hjalp meg på oppvarmingen og det viser den lagspilleren hun er og hvor lite egoistisk hun er. For å være ganske ærlig så beundrer jeg det ganske mye, for jeg vet at jeg hadde slitt så sykt med det selv, sier Warholm.

- Så stor respekt til henne for å gjøre det, hun hadde selvfølgelig fortjent bedre her, men jeg tror hennes dag vil komme også, sier den ferske OL-vinneren.

Lagde avtale med treneren

Trener Leif Olav Alnes har ansvar for både Warholm og Iuel i Tokyo. Han tror det var viktig at Iuel holdt en såpass lav profil etter sin dårlige dag.

- Det var helt fantastisk. Det var ikke sånn ekstrem jubel etter at hun hadde vært hos dere (pressen) og kom til meg, men så sier hun: «Karsten skal løpe OL-finale i morgen, nå må ikke vi ødelegge for ham». Så vi avtalte at hun bare var «happy» til vi hadde fått lagt ham og så gikk vi i kantina og spiste, forteller treneren til Nettavisen.

- Der fikk vi «de-briefa» litt. De har vært fantastiske til å backe opp og vi har jo ufattelig mange timer sammen, så vi er ganske flinke, tror jeg, til å spille hverandre gode, sier treneren.