*Nettavisen* Sport.

Iuel vil ikke snakke om forholdet til Svindal: - Jeg har sagt det jeg ville si om den saken

SAMMEN: Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal har blitt et par.

SAMMEN: Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal har blitt et par. Foto: (NTB Scanpix)

Amalie Iuel (26) møtte pressen for første gang siden forholdet til Aksel Lund Svindal (37) ble kjent.  Men hekkeløperen ønsket ikke å si så mye om det mange omtaler som Norges nye superpar.

26.05.20 13:12

BISLETT (Nettavisen): Det var på 17. mai at den norske hekkeløperen og den tidligere alpinisten bekreftet at de hadde blitt et par.

Siden har det vært stille fra de to idrettsprofilene, men tirsdag stilte Iuel til pressekonferanse i forbindelse med det kommende «Impossible Games» på Bislett.

Der gjorde hun det klart at hun ikke vil kommentere det ferske forholdet.

- Jeg har vel egentlig sagt det jeg ville si om den saken. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si, er responsen fra Iuel overfor Nettavisen.

På spørsmål fra en annen journalist om det hjelper henne sportslig å være kjæreste med Aksel Lund Svindal, gjentar hun:

- Jeg har sagt det jeg vil om den saken.

Les også: Fritt frem for juksemakerne: - En gylden mulighet

Delte bilde på Instagram

Iuel og Svindal avslørte forholdet etter at de begge delte et felles bilde som viste at de feiret 17. mai sammen.

Nyheten om Norges nye kjendispar fikk stor oppmerksomhet i norske medier.

Både Iuel og Svindal er sett på som noen av de største idrettsprofilene i landet. Iuel bemerket seg så sent som i fjor med norgesrekord på 400 meter hekk under VM i Doha, mens Svindal kan vise til en rekke OL- og VM-gull fra sin alpinkarriere.

Svindal bestemte seg for å legge opp i fjor, men den mer enn 10 år yngre Iuel satser knallhardt videre.

Les også: Uhrenholdt Jacobsen deler sin bekymring for langrennssporten

Klikk på bildet for å forstørre. NORSK REKORD: Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter hekk under forsøksheatet i Doha med tiden 54,72.

NORSK REKORD: Amalie Iuel satte norsk rekord på 400 meter hekk under forsøksheatet i Doha med tiden 54,72. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (Bildbyrån)

Løper på Bislett

Iuel, Norges beste kvinnelige utøver på 400 meter hekk, er én av flere profilerte norske friidrettsutøvere som 11. juni stiller på «Impossible Games» - alternativet til tradisjonsrike Bislett Games som ikke arrangeres som vanlig på grunn av virusutbruddet.

I stedet blir det i år et litt annet format foran tomme tribuner.

Iuel skal i aksjon i 300-meter hekk. Hun skulle egentlig løpe 200-meter hekk, men dette ble endret siden smittevernbestemmelsene er løst litt opp siden Bislett-programmet først ble presentert.

- Jeg gleder meg veldig, sier hun.

- Hvordan er det å være utøver i disse korona-tider?

- Det blir jo litt utfordrende, men nå er jo alle de store tingene forskjøvet fram til neste år, eller avlyst. Det at det blir forskjøvet, gjør bare at vi får mer tid til å forberede oss. Det var jo et ganske stort mesterskap, altså OL, som skulle vært nå i sommer. Det blir utsatt til neste år, og vi får egentlig bare prøve å se positivt på det og bruke den tiden til å forberede oss enda bedre, sier hun til Nettavisen.

Iuel løper 300-meter hekk mot danske Sara Petersen og sveitsiske Léa Sprunger.

Også Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene, Therese Johaug, Sondre Guttormsen, Karoline Bjerkli Grøvdal, Salum Kashafali og Hedda Hynne er blant de som skal delta i forskjellige øvelser.

Johaug skal som eneste deltaker på distansen løpe 10.000 meter under «Impossible Games» på Bislett 11. juni.

Det ble klart da langrennsstjernen møtte pressen på Bislett tirsdag. Samtidig ble startlistene for stevnet presentert.

Johaug skal forsøke å klare VM-kravet på 31 minutter og 50 sekunder. Selskap på banen får hun av langdistanseløperen Sondre Nordstad Moen, som skal løpe hele 25.000 meter på Bislett.

– Jeg synes det er utrolig moro å få tilbudet om å løpe her. Det setter jeg utrolig stor pris på. Jeg kjenner at jeg har vært langrennsløper veldig lenge, og at jeg begynner å nærme seg slutten av karrieren min der. Friidretten og løpingen har gitt meg en ny motivasjon i hverdagen, sier Johaug.

– Det inspirerer meg å kunne prøve å løpe under noen tider på denne banen, tilføyde langrennsstjernen, som var på Bislett-dekket for første gang tirsdag.

Skal unngå juniortabbe

Årets utgave av tradisjonsrike Bislett Games har fått navnet «Impossible Games» og avholdes i et format som er tilpasset virussituasjonen og de rådende smittevernreglene.

Store deler av norgeseliten er på plass, og mange av dem løper utradisjonelle distanser.

Johaug skulle etter planen ha løpt 10.000 meter under friidretts-EM i Paris i sommer, men den planen gikk i vasken da mesterskapet ble avlyst som følge av viruskrisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag