*Nettavisen* Sport.

Ivar Egeberg bytter jobb

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Generalsekretær Ivar Egeberg i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) bytter jobb, og blir markedsleder i sponsorselskapet onTarget.

Det innebærer at Grete Johansen rykker opp som ny generalsekretær i idrettsforbundet. Hun har de siste fire årene jobbet som assisterende generalsekretær under nettopp Egeberg.

- Etter tildelingsbrevet fra Staten kom til oss i NIF 19. desember, har jeg tenkt nøye gjennom hvordan jeg best kan hjelpe norsk idrett. Jeg er kommet fram til at min sterkeste side er å skaffe penger til idretten. Jeg liker å jobbe med det arbeidsområdet, og jeg liker å jobbe med kommersielt samarbeid. Derfor gleder jeg meg til å ta fatt i min nye jobb, sa Ivar Egeberg på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

Kjell O. Kran understreket sterkt at den forandringen som skjer på toppen av NIF-administrasjonen skjer etter Egebergs eget ønske, og han kunne også fortelle at Grete Johansen selv hadde antydet at det ikke var økonomi til å ha henne ansatt, da det ble klart at Staten ikke ville gi idretten de 31 millioner kroner idretten selv mener den har krav på.

Fire år
Den nye generalsekretæren, som skal virke i stillingen i hvert fall det kommende året, mens Egeberg har permisjon, har vært i idrettsforbundet i fire år.

Hun har jobbet med en del store og tunge spesialsaker i forbundet.

- Jeg har vært ansvarlig for overføringen av arbeidsgiveransvaret innen idretten, har jobbet med den store IT-saken, sett på arbeidsdelingen innen idretten og organisert lederutviklingen, sa Grete Johansen.

- Nå gleder jeg meg til å ta fatt i den nye jobben, men det er mange og store utfordringer som må løses. Vi har vedtatt et budsjett i dag, og jeg kommer til å satse knallhardt for å påse at vi holder oss innen budsjettrammene, sa hun til NTB.

Det virker helt klart som om folk må sies opp i NIF-administrasjonen. Noen er allerede sagt opp, men hvor mange mennesker som blir rammet av kuttene, kunne verken Grete Johansen eller Kjell O. Kran si eksakt onsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.