- En behandling som savner sidestykke i NFFs historie, sier Ivar Hoff om måten ledelsen i fotballforbundet har håndtert sparkingen av Egil Drillo Olsen.

President Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem presset fram Drillos avgang for å gjøre plass til Per-Mathias Høgmo, selv om Drillo kun hadde to kamper igjen av kontrakten med NFF. Dette gjorde Hallén og Siem uten å informere toppfotballsjef Nils Johan Semb, som var Drillos nærmeste overordnede.

Nå mener Ivar Hoff at hele styret bør gå av.

- Ja, dette gjelder hele styret, ikke bare presidenten. Han utfører bare det styret ønsker. Hvis han har handlet selv her, uten styrets viten, er det enda verre.

Hoff oppfordrer fotballtinget til å ta tak i saken.

- De som er ansvarlige i norsk fotball, Tinget, altså kretsapparatet og alle klubbene som er representert, burde gi beskjed om at de ønsker at alle i det sittende styret bør stille sine plasser til disposisjon, sier Hoff til Nettavisen.

- Kjetil Siem er jo ikke valgt, men ansatt av NFF, og bør også vurdere sin stilling, legger han til.

Les også: Siem: - Vi er enige om å være uenige

- Styret må stå til rette
Hoff er mildt sagt opprørt over at Drillo etter hans syn ble behandlet svært uverdig, først og fremst av president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem.

- De har behandlet norsk fotballs kanskje viktigste person siden forbundet ble stiftet i 1902, på en så til de grader uverdig måte at jeg nesten ikke finner ord for det. Drillo skulle selvsagt ha fått stå kontrakten ut og bli hyllet som den store innovatøren han er i norsk fotball.

- Det er til å spy av, raser Hoff.

Nettavisen spurte tirsdag både Siem og Hallén om de ønsker å beklage overfor Drillo.

- Selvfølgelig kan NFF be om unnskyldning dersom det er behov for det, svarte Siem, mens Hallén foreløpig har valgt å ikke svare.

Ivar Hoff mener at også visepresident Bjarne Berntsen må ta litt av ansvaret.

- Det presidenten og generalsekretæren gjorde på vegne av styret, bør alene medføre at de trekker seg fra sine posisjoner. Det samme bør resten av styret gjøre. De har et medansvar som de må stå til rette for. Visepresident Bjarne Berntsen har selvsagt vært med på å vurdere det sportslige, mener Hoff.

TV 2-kommentatoren er også opprørt over at assistenttrener Ola By Rise og fysioterapeut Roar Robinson ble sparket på dagen.

- Det kommer også høyt på listen over hva styret bør ha dårlig samvittighet for.

Hoff trekker også fram andre saker, som overgangssaken og kampfiksingssaken, hvor han mener at NFF-ledelsen har vist seg fra en negativ side.

- De har ribbet Semb
Det Ivar Hoff reagerer alle mest på, er hvordan Siem og Hallén har overstyrt toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Han var sjefen til Drillo, og i denne saken ble han spilt helt utover sidelinjen. Han visste ikke noe før Drillo var parkert. Han er i praksis blitt satt til side og fratatt sitt ansvarsområde. Når et styre går forbi daglig leder, forteller du indirekte at daglig leder er inkompetent. De inngikk på toppen av alt en avtale med Per-Mathias Høgmo om at Høgmo skal rapportere direkte til Siem, sukker Ivar Hoff.

- De har ikke bare vingeklippet Semb, de har ribbet ham. Semb bør vurdere sin stilling etter dette, mener Hoff.

Norges sjanser til å kvalifisere seg for VM-sluttspillet i Brasil var mikroskopiske etter tapet for Sveits. Det måtte bortimot et mirakel til for at Norge skulle klare å bli en så god toer at det ville gitt plass i toeromspillet. En rekke resultater måtte gå Norges vei, samtidig med at Norge måtte slå både Slovenia borte og Island hjemme.

Slovenia-kampen endte med 0-3 og tirsdagens hjemmekamp mot Island er derfor kun interessant for islendingene, som fremdeles har en mulighet til å kvalifisere seg for VM.