RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iven vil gripe sjansen

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Alt tyder på at unggutten Iven Austbø får sjansen fra start i Vikings viktigste kamp på mange år.

VIKING STADION (Nettavisen): Den norske U21-landslagskeeperen har voktet målet på «førstelaget» på formasjonstreningene gjennom hele uken.

Også på fredagens siste treningsøkt fikk Iven Austbø være sisteskanse på laget som trolig starter mot Brann.

- Det ville vært utrolig kjekt om jeg fikk starte mot Brann. På treningene disse ukene er det mye som tyder på det, sier keepertalentet.

- Skuffende å bli vraket
Etter at Viking solgte Anthony Basso til franske Auxerre i sommer, overtok Iven Austbø posisjonen som førstekeeper.

Men noe av det siste Tom Prahl rakk å gjøre før han fikk sparken var å hente Mattias Asper til Viking. Og svensken overtok nesten umiddelbart Austbøs plass mellom stengene.

- Klart det var skuffende. Jeg synes ikke jeg gjorde meg bort i de kampene jeg fikk starte, sier Iven, og fortsetter:

- Samtidig har jeg registrert at mange fotballsynsere har ment at jeg burde fått mer spilletid. Det synes jeg er hyggelig.

- Min største kamp
I likhet med mange av sine lagkamerater kan ikke 21-åringen huske å ha vært involvert i en viktigere kamp enn søndagens skjebneoppgjør mot erkerival Brann.

- Nei, jeg tror ikke at jeg kan huske en viktigere kamp for min del, fastslår han.

- Frykter du nervene foran kampen?

- Jeg tror ikke jeg blir nervøs. Jeg skal fokusere på ha det kjekt utpå banen. Det er jo det fotball handler om, å trives med det du driver med, svarer han.

Keeperkollega Mattias Asper er fullstendig klar over at Austbø trolig står i mål mot Brann.

- Jeg håper selvsagt på å få spille, men slik det ser ut nå er det nok mye som tyder på at Iven starter, ja. Men det viktigste er at Viking vinner kampen på søndag, sier svensken diplomatisk.

Kritikk i media
33-åringen har fått mye pepper for sitt spill i Viking-trøyen de siste kampene. Og den tidligere Malmö FF-keeperen legger ikke skjul på at han ikke har fått vist seg fra sin beste side.

- Jeg har gjort mye bra på trening, men det har liksom ikke kommet helt ut i kamp. Derfor vil jeg bli værende i Viking neste sesong for å bevise at jeg duger, fastslår Asper.

I motsetning til Iven Austbø har keeperkjempen vært involvert i viktigere kamper enn Vikings skjebnekamp mot Brann.

- Jeg har jo vært med å ta SM-gull med Malmö etter at seriemesterskapet ble avgjort i de siste serierundene. Men for Viking som klubb, er nok kampen mot Brann den viktigste på lang, lang tid, poengterer Asper.

Nordlie har ikke bestemt seg
Tom Nordlie hevder at han ikke har bestemt seg for hvem som skal vokte buret mot Brann, til tross for at Iven Austbø har stått for førstelaget på trening hele uken.

- Det har jeg ikke bestemt meg for. Jeg kommer til å ta en prat med folk på lørdag, så får vi se hvordan vi gjør det, sier Nordlie og fastslår begge er mer enn gode nok til å få starte kampen.

- Når det gjelder Mattias Asper, så har han fått såpass mye pepper i media i det siste at han er svært revansjesugen. Og samtidig er jeg overhodet ikke bekymret for å starte med Iven. Det er snakk om profesjonelle fotballspillere som trener for slike kamper hver dag, og som er veldig klar til å bidra,

Vikings antatte lagoppstilling:
Slik starter trolig Viking mot Brann (4-3-3): Iven Austbø – Rhys Weston, Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Thomas Pereira – Andre Danielsen, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen – Alexander Ødegaard, Peter Ijeh, Søren Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere