Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ivers reddet RBK

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
Sist oppdatert:
Steffen Iversen scoret kampens eneste mål, fikk trøbbel med ryggen og takket for seg.

ROSENBORG – GIF SUNDSVALL 1-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): - Selvfølgelig er det irriterende å slite med smerter i ryggen, men det bekymrer med ikke så voldsomt. Når vi kommer oss av kunstgresset og over på mykere underlag ordner det seg nok. Harde baner passer meg dårlig for tida, smiler Iversen, som mener RBK er i rute fram mot serietart.

- Spillet kunne vært bedre, men vi scorer mål og vinner kamper. Det er tross alt det viktigste, slår han fast.

Feil valg
I motsetning til spissveteranen, synes ikke Trond Henriksen det var mye av det han så mellom snøbygene på Lerkendal som minnet om at storformen er i anmarsj. For å si det enkelt; RBK-treneren var langt fra fornøyd med det hans elever presterte.

- Vi spilte en brukbar førsteomgang, skapte en rekke bra muligheter og tok en fortjent ledelse. Etter hvilen mistet vi rytmen og senket oss flere hakk, oppsummerer Henriksen og erkjenner at han har en jobb å gjøre foran seriestarten om to uker.

- Vi gjør for mange elementære feil. Gang på gang gjør vi dårlige valg og når i tillegg pasningskvaliteten til tider er under pari, blir det temmelig tannløst. For å si det enkelt; vi må heve oss mange hakk før kampen om poengene tar til, sier RBK-treneren.

Den største utfordringen ligger utvilsomt i å få flyt i angrepsspillet.

- Vi må spiller mer direkte i lengderetning og komme oss rundt på kantene. Spesielt mot ultradefensive lag som GIF Sundsvall. I første omgang lykkes vi med det, spesielt på høyresida. Da skapte vi både sjanser og scoret ett mål. Etter pause var vi rett og slett for dårlige. Vi spiller mot et relativt ordinært lag som sannsynligvis får mer enn nok med å berge plassen i Allsvenskan. Da skal vi dominere langt mer enn hva tilfellet var i dag, skape flere sjanser og lage flere må, forteller Henriksen.

Satset defensivt
GIF Sundsvall hadde tydeligvis stor respekt for de merritterte trønderne. Så å si hele kampen lå de kompakt på egen banehalvdel og skapte svært lite framover.

- Vi kjenner jo Rosenborg svært godt og ville ikke ta sjansen på hodeløs satsing framover og bli straffet hardt for det, sier Per Joar Hansen, tidligere RBK- og Aalesund- trener, nå sjef i Sundsvall.

- I første omgang hadde vi mer enn nok med å forsvare oss, men utover i kampen kom vi mer med og hadde et par kontringer som utmerket godt kunne gitt uttelling. Alt i alt en fin gjennomkjøring for oss, sier Perry, som tror gammelklubben vil være med å kjempe helt i toppen av eliteserien i år.

- Når Rosenborg skrur opp tempoet og får bevegelsene til å fungere spiller de meget godt. Da klarer vi ganske enkelt ikke å henge med. Men foreløpig holder de maksnivå i for korte perioder til at vi skal bli helt spilt ut. Klarer de å heve seg og holde toppnivået storparten av kampene, er det nok mange som skal få trøbbel mot RBK i år, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!