*Nettavisen* Sport.

Ivers skjøt RBK nærmere gullet

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Rosenborg er tre poeng nærmere seriegullet, etter at Steffen Iversen nærmest på egen hånd ordnet 2-1-seier over Lyn.

02.10.06 07:43

ROSENBORG - LYN 2-1: Steffen Iversen er i ferd med å gjennomføre sin kanskje beste sesong i norsk fotball. Søndag var den tidligere Tottenham-proffen sist på begge hjemmelagets scoringer da Lyn ble slått 2-1 på Lerkendal.

Det var scoring nummer 13 og 14 så langt i sesongen for høstens store Tippeliga-profil. Med det inntok han også toppscorertronen i serien, sammen med Stabæks Daniel Nannskog. Iversen har aldri tidligere scoret så hyppig som nå.

- Hele laget gjør en kjempejobb og skaper mye for spissene. Da er det veldig viktig å være på hugget og utnytte sjansene, sier toppscoreren.

Og søndag var han nok en gang på hugget. Først tre minutter ut i andre omgang. Lyn-forsvaret sto og sov da ballen ble spilt inn i vertenes 16-meter. Iversen var på rett sted til rett tid, og scoret enkelt fra ni meter.

Edu brukte bare fem minutter på å utlikne, men hva hjelper det når Rosenborg har Steffen Iversen? Landslagsspissen avsluttet åtte svært begivenhetsrike minutter med sette 2-1 i mål via stolpen på et skudd fra 16 meter.

Kampen var svært åpen på slutten, og både Rosenborg og Lyn hadde rikelig med sjanser til å score. Men til tross for fem tilleggsminutter fant ingen av lagene veien til nettmaskene.

Seieren var Rosenborgs åttende strake under Knut Tørum. Det er tangering av trøndernes klubbrekord.

- Det var nok en tøff kamp for oss. Det vippet frem og tilbake, og kunne gått begge veier. Vi skaper mye, og har heldigvis Steffen som nok en gang setter sjansene, analyserer Tørum.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag