BEITOSTØLEN (Nettavisen): – Det har kostet å være kar den siste tiden. Det har vært mye press og det har vært kniven på hovedpulsåren. Det har vært pressekonferanser og opp- og nedturer.

Emil Iversen har lagt bak seg et tøft år hvor han ikke har fått det til å fungere i skiløypa. Flere og flere har stilt spørsmål ved hans evner, særlig i fristil og det har blitt ropt om at han skal vrakes til verdenscuprenn. Det hele har gått inn på 31-åringen fra Meråker.

Les også: Røper drama – juryen måtte se på Iversen-hendelse

– Jeg var nervøs

Da smakte det godt å levere gode resultater på Beitostølen, og å avslutte helgen med å spurtslå Calle Halfvarsson i kampen om andreplassen på den blandede stafetten.

Les også: Landslagsløperen har vært gjennom en tøff tid: – Det har vært jævlig

– Jeg kjente da jeg våknet i dag at jeg var nervøs. Så nå har jeg lyst til å komme hjem og lande litt og summe meg litt. Også skal jeg være fornøyd med mye av det jeg har fått til. Jeg har klart å komme meg opp av gjørma, sier Iversen til Nettavisen og fortsetter:

– Jeg har ikke fått til noen pallplass enda, men jeg var fryktelig nærme på lørdag. Det har gått riktig vei. Det har vært en kamp. Det har ligget som en skygge i bakhodet hele sommer og høst: «Er jeg bra nok» og «Er det det siste jeg har gjort på ski?», sier han.

– Ofret mye

Norges ankermann på søndagens stafett forteller at han er stolt av det han nå har fått til, og at han har svart kritikerne ved å gå raskt på ski.

– Det har vært et seigt år. Jeg er veldig stolt av meg selv som står her nå og er tilbake i det gode selskap og fortjener å være her. Det skal jeg innrømme at jeg er ganske stolt av.

– Det har kostet mye og det har ikke bare vært å ligge på sofaen. Det har vært veldig mye trening og jeg har ofret mye og stått på skikkelig. Jeg har skjønt at skal jeg komme tilbake, så må alt gjøres riktig og da er det godt å begynne å få det til.

Les også: Karlsson fikk sjokk: – Det gjør vondt

– Er noe galt?

Den vanligvis blide Meråker-gutten sier at han aldri vurderte å gi opp, men at han har vært usikker på om han noen gang kom til å komme tilbake på toppnivået han viste for to år siden. Han har ikke helt forstått hva som har vært galt, noe som har tæret på ham.

– Er kroppen grei? Er noe annet galt? Man begynner å spekulere. Men de siste ukene har bevist at nå er det bare å få gått litt renn og bli vant til å være tilbake i det selskapet her. Det at jeg vinner en spurt mot en av de aller beste løperne i verdenscupsirkuset er en kjempeopptur, egentlig. Jeg har ikke gått så mange renn som har bygget opp selvtillit det siste året, så dette betyr veldig mye. Det blir lettere å forberede seg til de neste verdenscuprennene nå.

Les også: Italiensk sensasjon sjokkerte langrennseliten. Nå røper han tips fra verdensmester

Nå ser han framover mot resten av sesongen og håper å krone det hele med edelt metall i Planica i februar og mars under verdensmesterskapet.

– Jeg ser veldig lyst på det å kunne være med å kjempe om medaljer i VM, og det er alt som betyr noe nå. Nå er det bare å trene bra og prøve å være glad. Jeg skal nyte at jeg har kommet tilbake for det har ikke kommet av seg selv.