VAL MÜSTAIR (Nettavisen): Alt gikk som planlagt for Iversen på søndagens jaktstart, før han allerede på den første runden havnet i trøbbel.

Les også: Weng tok til tårene

Hendelsen ble ikke vist på TV, men etter løpet røper Iversen at han gikk rett på trynet over én av kulene nede på stadion i Val Müstair.

– Man letter litt over kulen og når jeg trykker ned skiene så hugger de tak og jeg stuper fremover. Det minnet meg litt om Granerud på en god dag. Det føltes ut som skiflyging, sier Iversen til Nettavisen.

– Det ble et ganske stilig fall. At det ikke kom på TV er en større skuffelse enn at touren røk i det samme fallet. Det ble et mageplask på et ganske ubeleilig tidspunkt, forteller Iversen.

Les også: Får flere til å reagere: – Urettferdig

– Karma

Han velger å le av det hele, men erkjenner at det har blitt litt mye motgang.

– Det skal ikke være lett. Jeg har fått for mye goder før i livet, nå begynner jeg å få igjen. Det er karma. Jeg vet ikke hva jeg har gjort galt. Jeg beklager til dem jeg har gjort noe galt med. Rentene er høye, forteller Iversen til Nettavisen.

Trønderen slapp i det minste unna uhellet uten skader.

– Jeg var veldig redd for å bli påkjørt for det kom fryktelig mange bakfra.

Det ble han ikke, men trønderen tapte mye tid og gikk i mål helt nede på en 35. plass – 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren Johannes Høsflot Klæbo.

Les også: Program for Tour de ski 2022/2023

Reiser videre til Oberstdorf

Iversen hadde ambisjoner om en pallplassering i touren sammenlagt, men har nå gitt opp det.

Han håper imidlertid å kunne gjøre gode enkeltprestasjoner videre i touren som fortsetter i tyske Oberstdorf.

– Selv om jeg får noen nedturer så må jeg prøve å stå i det. Jeg vet at jeg er i god form. Jeg føler meg bra, sier nordmannen.

Johannes Høsflot Klæbo gikk først ut på søndagens jaktstart og tok en ny imponerende seier.

Nordmannen vant den andre etappen foran landsmann Pål Golberg og italienske Federico Pellegrino.