Aleksandr Bolsjunov var en av verdens klart beste langrennsløpere forrige sesong med blant annet sammenlagtseier i verdenscupen og fire medaljer under VM i Oberstdorf.

Russeren er derfor sett på som den største utfordreren til de norske langrennsstjernene i den kommende OL-sesongen.

Men i Russland meldes det nå om en Bolsjunov som har slitt med diverse problemer i sesongoppkjøringen.

Ifølge den russiske TV-kanalen Matj-TV ble den 24 år gamle langrennsprofilen operert i overkjeven forrige fredag som følge av en cyste.

Det var VG som omtaltesaken først i Norge.

Tidligere har det blitt rapport i Russland at Bolsjunov også har måttet operere på grunn av problemer med en betennelse i tannkjøttet, mens Matj-TV har hevdet at russeren også har slitt med en vond akilles.

Les også: Uenige om Fossesholms avgjørelse

Fnyser av ryktene

Hverken den norske langrennsprofilen Emil Iversen eller landslagstrener Eirik Myhr Nossum er nevneverdig bekymret for den russiske rivalen.

Iversen virker ikke overbevist over ryktene og tror spillet så absolutt er i gang før den viktige vintersesongen.

- Ja, det er det åpenbart, sier Iversen til Nettavisen.

Trønderen er imidlertid tydelig på at han bruker lite krefter på Bolsjunov-rykter.

- Det er ingenting jeg bryr meg mindre om enn det som står om han i avisen. Det kan du stole enda mindre på enn det som står i Se og Hør. Det er ingen av oss som leser de sakene der, sier Iversen.

Den regjerende verdensmesteren på 50-kilometer blir avbrutt av Nossum som virker å være godt vant til at det meldes om sykdom og skadeproblemer fra den russiske leiren inn mot sesongstart.

- Det kommer hvert år, sier Nossum.

- Jo sykere han blir jo bedre form kommer han i. Det lover ikke bra, humrer Iversen.

Les også: Landslagstreneren oppgitt over misforståelser: - Mange som har et glansbildeforhold til at vi lever så forbanna sunt

- Ikke nervøs på hans vegne

Landslagstrener Nossum vil riktignok ikke utelukke helt at Bolsjunov kan ha møtt på noen utfordringer i løpet av sommeren og høsten.

- Det er sikkert riktig at han har vært syk, men jeg er ikke nervøs på hans vegne. Jeg tror han står på startstreken relativt «sharp» fra slutten av november og til vi er ferdige i Russland en gang i mars.

- Jeg forbereder meg ikke på noe annet enn det i hvert fall, sier Nossum til Nettavisen.

Han får støtte av landslagssjef Espen Bjervig.

- Jeg skal ikke si at jeg ikke tror på det, men jeg er i hvert fall rimelig sikker på at vi ikke er kvitt ham til vinteren, for å si det på den måten, sier en smilende Bjervig til Nettavisen.

Les også: Beskyldningene mot Kowalczyk sjokkerte Bjørgen

Dårlig stemning

Det bygger seg opp til nye tøffe dueller mellom Bolsjunov og de norske stjernene kommende vinter når verdenscupen starter i slutten av november.

Sist Iversen møtte Bolsjunov til duell på femmila i VM i Oberstdorf ble det dårlig stemning mellom de to.

Iversen var lite imponert over hvordan russeren opptrådte i forbindelse med fallet på oppløpet under VM-øvelsen der trønderen til slutt stod igjen med gullet.

Samtidig måtte Iversen tåle store mengder med hatmeldinger fra indignerte russere i sosiale medier.

Nå gjenstår det å se hvordan stemningen blir når de to møtes til nye dueller utover vinteren der OL i Beijing blir vinterens store høydepunkt.