ZHANGJIAKOU (Nettavisen): Med Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå satt ut av spill med koronasmitte før OL, mistet Norge halve stafettlaget sitt allerede før lekene startet.

Med tanke på prestasjonene bak Therese Johaug under OL, er det heller ikke mye som tyder på en stor norsk medaljefangst på kvinnesiden.

Landslagstrener Ole Morten Iversen innrømmer at det er krevende å sette sammen et slagkraftig norsk lag til samtlige øvelser i OL - særlig lørdagens stafett blir utfordrende.

Les også: Langrennssjefen om det vanskelige valget: - Nå blir jeg sikkert drept fordi jeg sier dette

Har vurdert skiskytter

Såpass utfordrende at Norge har vurdert mulighetene for å hente inn skiskytter Tiril Eckhoff.

- Vi har faktisk vurdert det. Jeg må ærlig innrømme at den kabalen med ulike øvelser, ikke minst stafettlaget, er blitt litt mer krevende enn vi hadde sett for oss. Det er ikke til å legge skjul på at de to som er hjemme muligens hadde vært halve stafettlaget vårt. Det handler om å legge puslespillet på nytt, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til Nettavisen.

Les: Falla med nye detaljer om problemene

Onsdag morgen tikket det inn en melding på telefonen til skiskytternes landslagstrener Egil Kristiansen.

- Vi vet at vi har lov til å benytte én skiskytter. Vi har seriøst vurdert om det er noe å hente der. Jeg sendte melding til Egil nå i morges og spurte «har du noen klassiskløper vi kan bruke på stafetten?» Svaret var dessverre ikke. På skøytingen føler jeg vi er godt nok dekket med jenter som sannsynligvis vil gå like fort som Tiril og de andre skiskytterjentene.

Med skiskyttersprint dagen før langrennsstafetten og 10 kilometer dagen etter, ville det uansett blitt i tyngste laget for Eckhoff å tilby sine tjenester for langrennslandslaget.

- Vi så på programmet og så at det hadde vært «heavy» for noen av dem å gå stafetten. Når vi da ser at det ikke blir noen stor forsterkning av laget vårt, så kom det aldri noen henvendelse. Det var mer på fleip at jeg spurte Egil om han hadde en klassiskløper, sier Iversen.

Her får du hele programmet for OL i Beijing 2022

Trenger klassiskløper

Langrennssjef Espen Bjervig bekrefter til Nettavisen at de både kan og har vurdert å hente inn Tiril Eckhoff som en erstatter for Heidi Weng.

- Vi har lov til å hente inn én skiskytter. Det ble vi informert om på lagledermøtet på den første dagen. Vi har pratet om det internt, sier Bjervig til Nettavisen.

De har imidlertid registrert at skiskytternes løp går tett opp mot langrennskvinnenes renn. Han legger også til at det i utgangspunktet er i klassisk det norske laget nå opplever størst utfordringer.

- Hadde Tiril vært jæklig god i klassisk så skulle vi sett om vi kunne overtalt henne til å gjøre det, humrer Bjervig.

Derfor er det også bare blitt med en prat om muligheten. Bjervig mener imidlertid at det absolutt kunne vært aktuelt dersom det Eckhoff hadde hatt muligheten.

- Absolutt. Spesielt på en 5 kilometer for damer, så begynner det å bli ganske likt det skiskytterne går. En tremil hadde kanskje vært noe annet, men skiskytterne går kort og fort. En stafett er ganske likt det de går og, vi vet hvor fort de går, forteller Bjervig.

- Vi har gjort det før. Lars Berger har vært med i 2007 i Sapporo. Han gikk både fort på ski og gjorde mye rart foran kamera. Vi har hatt med skiskyttere før vi, humrer Bjervig.

Eckhoff: - Koselig at de vurderer oss

Tiril Eckhoff virker smigret over å bli vurdert som aktuell til en plass på langrennsjentenes stafettlag.

- Det synes jeg er veldig varmende, at de tenker på oss skiskytterne. Det er veldig gøy og koselig at de vurderer og tenker på oss. Det tar jeg som en kompliment, sier Eckhoff på en pressekonferanse onsdag.

Før lørdagens stafett skal langrennskvinnene i aksjon på 10 kilometer klassisk torsdag, mens Eckhoff og skiskytterne går sprint fredag.