RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iversen «historisk»

Sist oppdatert:
Da Steffen Iversen akslet den norske landslagstrøya mot Ungarn, slo han alle andre aktive landslagsspillere i Norge.

ULLEVAAL (Nettavisen): NORGE - UNGARN 4-0: Steffen Iversen debuterte med stor suksess for Rosenborg i 1994, og ble seriemester i sitt første år med trønderne. To år senere var han proff i Tottenham, men supertalentet måtte faktisk vente helt oktober 1998 før han fikk landslagsdebut – hjemme mot Albania i en alder av nesten 22 år.

Flest kamper av dagens spillere
Siden har det gått på skinner, diverse skadeproblemer til tross. Mot Ungarn fikk Rosenborg-spissen sin 68. landskamp, og ble med det den av dagens landslagsspillere med fleste landskamper. Nærmest kommer Ole Gunnar Solskjær med 67, mens nestemann på lista er John Carew med sine 63 kamper.

- Det har vært utrolig mange, flotte døgn med landslaget, smiler rekordmannen fornøyd.

Selv om trønderen ikke alltid har vært noe sikkert førstevalg i det norske landslaget, vil han være med så lenge han er med og kjemper om en plass i førsteelleveren. Men skulle han merke at det blir langt frem, må han tenke seg nøyere om.

- Den dagen jeg er for dårlig og ikke er i nærheten av de elleve, så blir det vel litt annerledes.

- Men akkurat nå har jeg hatt åtte-ni fantastiske døgn her med de andre landslagsgutta, det er en fin gjeng her, konstaterer onsdagens første målscorer.

Carew slo tilbake
Da Steffen Iversen slo Ungarns forsvarsspiller Zoltán Szélesi med femti centimeter i stille høyde og headet inn 1-0, klatret Iversen oppover et annet sted også: Med 15 landslagsmål totalt var han for en stakket stund like høyt oppe på de norske toppscorerlistene som John Carew. Aston Villa-spissen svarte imidlertid raskt på tiltale, og dunket inn sitt sekstende og syttende i landslagskarrieren etter sidebyttet.

- Du vet hvordan Steffen er. Jeg hadde fått høre det i hele kveld hvis jeg ikke hadde scoret, sier Carew med et bredt smil om munnen.

Bare Ole Gunnar Solskjær av dagens aktive spillere har flere mål enn dagens spissduo med sine 23 mål, en 5. plass på lista over tidenes mestscorende nordmenn, mens Carew er nede på en delt 11., Iversen på en delt 15. plass.

- Du er i ferd med å skrive deg inn i historien, Steffen?

- Jeg bryr meg ikke om å bli historisk. Jeg er mer fokusert på at vi greide å rive opp forsvaret deres, og at vi fikk mer trykk på dødballene i dag.

Dødballsuksess
Det gjorde Norge til gangs, og spesielt dødballene satt bedre enn på svært lenge. Det var også Martin Andresen meget fornøyd med.

- Vi var farlige på dødball i dag. Det er to ting som må fungere for at de skal bli bra, innleggene komme, og bevegelsene må være der. Mot Malta fungerte bare den første delen, i dag satt begge.

I tillegg til så mye, mye annet.

4-0 mot Ungarn er et sterkt resultat, selv om madjarene ikke er av de sterkeste lagene. Likevel er de rett bak Norge på FIFA-rankingen – på en 58. plass – og to 4-0-resultater på fire dager sender en kraftig beskjed til Norges konkurrenter sør i Europa om at vi ikke har tenkt å gi slipp på EM-plassen uten kraftig kamp.

Som Christian Grindheim sa det:

- Det er i våre hender nå. Vinner vi resten, så er vi der!

Eller som de norske supporterne utenfor spillerinngangen sang: «Vi er på vei, vi er på til Alpene!» Litt tidlig, men håpet i den norske landslagstroppen er tilbake. Akkurat som troen på det norske landslaget.

Tror du Norge kvalifiserer seg til EM 2008? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere