Iversen kan legge opp

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

En realistisk Trond Iversen frykter at karrieren går mot slutten.

19.01.08 16:26

- Hvis jeg ikke kommer med på noe forbundslag neste sesong, blir det tøft for meg som 32-åring å satse videre. Da er det sannsynligvis slutt, sier Trond Iversen til Nettavisen.

31-åringen fra Mjøndalen har i flere år vært en av verdens beste langrennssprintere. Sist vinter ble han nummer to i sprintverdenscupen, og det langsiktige målet har helt til nå vært en topplassering i Vancouver-OL i 2010.

- Begredelig
Men akkurat nå virker det målet meget fjernt. For først ble Iversen vraket fra det norske laget til de to verdenscupsprintene i Canada kommende uke.

Lørdag ble han bare nummer 17 i norgescupsprinten på Gjøvik. Og det altså til tross for at Norges beste menn befinner seg på den andre siden av Atlanterhavet.

- Det er bare en bekreftelse av det som har skjedd hittil i vinter. Det har vært begredelig. Det er ikke bare resultatene, det er følelsen også. Jeg har ikke noe å tråkke til med, konstaterer Iversen.

Konkurrerte med sykdom
Han har ikke noe klart svar på hva som har gått galt. Men han har en teori.

- Jeg var sjuk da jeg gikk den siste sprinten i Stockholm sist vinter. Men jeg gikk likevel for å sikre pallplassen i sprintcupen sammenlagt. Kanskje kostet det mer enn det smaker. Jeg har plundret mye etter det. Jeg var igjennom flere penicillinkurer i april og mai og har vært unormalt mye forkjølet etterpå.

- Kan du ha presset deg for hardt på trening?

- Nei, jeg har vært veldig forsiktig og ikke presset meg hardt når jeg har vært sjuk. Og jeg har tidlig tatt kontakt med lege, forteller Iversen.

- Langt unna
Nå handler det om å prøve å finne igjen den gode følelsen før NM i Granåsen om to uker. Der bør Iversen i hvert fall imponere såpass at han kommer med på den nasjonale kvoten til verdenscupsprinten i Drammen.

For uten internasjonale resultater på senvinteren, kan han trolig sette strek over en plass på landslaget neste sesong. Og da er det altså slutt.

- Akkurat nå er jeg langt unna å gå meg inn på noe verdenscuplag. Men jeg må bare fortsette å ha trua på at det kan løsne. Det er fokus nå. Så får vi gjøre opp status til våren, konstaterer Trond Iversen.

Sjekk resultatene fra lørdagens norgescupsprint her

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.