*Nettavisen* Sport.

Iversen kritiserer Riise

Foto: Lise Åserud/Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Med scoring hadde han blitt helten igjen, og det liker han å være.

17.10.12 19:25

Tarik Elyounoussi ble matchvinner i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Kypros, da han satte inn straffesparket som ga Norge 2-1.

Men Elyounoussi måtte diskutere med John Arne Riise før han fikk æren av å sende Norge ett skritt nærmere VM i Brasil. Riise mente nemlig at det var han som burde ta straffen.

Det får Rosenborg-veteran Steffen Iversen til å rase.

- Dersom Tarik er satt opp til å ta straffen, så er det han som skal ta den. Det er håpløs oppførsel av Riise. Jeg ble rett og slett forbannet da jeg hørte det, sier Iversen, ifølge Adressa.

- Han så vel sikkert for seg overskriftene, tenker jeg. Med scoring hadde han blitt helten igjen, og det liker han å være.

- Vi bestemte det sammen
Riise forklarte etter kampen at det ikke var noe krangling rundt hvem som skulle ta straffen.

- Vi var begge på lista. Vi så på hverandre, og begge var trygge på å score, så da sa jeg at han kunne ta den siden han er spiss og hadde spilt bra. Vi bestemte det sammen, det var ikke sånn at vi kranglet, sa venstrebacken til Nettavisen.

Elyounoussi avgjorde
Elyounoussi oppsummerte imidlertid hendelsen annerledes.

- Han hadde lyst til å ta straffen, og var veldig gira på å ta den. Jeg var veldig rolig og kald, og jeg sto øverst på lista (over straffeskyttere). Jeg sa at jeg hadde en veldig god følelse og at «den tar jeg». Den ballen skulle i mål, forklarte Rosenborg-spilleren.

Riise skal ha fortsatt å prøve seg, men Elyounoussi svarte med å ta ballen og kontant gå fram til krittmerket.

Det endte som kjent med scoring, og Norge vant til slutt 3-1 i den viktige VM-kvalifiseringskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.