LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var flere som stusset da Iversen på en pressekonferanse torsdag nærmest måtte stå til rette for hvorfor han ble tatt ut til 10-kilometeren på Lillehammer.

Tidligere i uken uttalte langrennskollega Jan Thomas Jenssen til NRK at han burde vært tatt ut til fordel for Iversen. Ikke uventet var det derfor uttaket som ble det store temaet da Iversen møtte pressen.

NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener trønderen ble satt i en gapestokk av Skiforbundet på pressekonferansen, mens Nettavisen-kommentator Torbjörn Nordvall synes hele seansen var unødvendig.

Les også: Avslører russiske utøveres holdninger til krigen i Ukraina

Iversen: – Må vel slette dem som venner

Selv er Iversen mer opptatt av at han blir pekt ut av andre langrennsløpere i forbindelse med uttaket.

– Nossum trenger ikke sitte og holde meg i hånden, men de som har nevnt navnet mitt så spesifikt i uttak … Jeg setter ikke noe pris på det. Det synes jeg er spesielt, sier Iversen til Nettavisen.

Les også: Norsk profil rømte fra landslagssystemet: – Hun passer ikke inn

Trønderen mener kritikken kun burde vært rettet mot de ansvarlige.

– Men å kritisere enkeltutøvere som får muligheten til å gå synes jeg er rart. Jeg prøvde å svare så godt for meg som mulig og ikke være for frekk i kjeften. Som regel sier jeg alt jeg mener, men det har jeg ikke gjort i den saken her, forklarer Iversen.

31-åringen forteller at han heller ikke har sagt hva han mener til kritikerne.

– Nei, jeg har ikke snakket noe med dem, men jeg må vel inn og slette dem som venner på Facebook. Det er kanskje det jeg skal begynne med, sier Iversen med et smil.

Nå kan du se Norgescupen i langrenn hos Nettavisen!

Får støtte av langrennssjefen

Langrennssjef Espen Bjervig har siste ordet når det kommer til uttak av norske utøvere til verdenscupen.

Han er enig med Iversen om at det blir feil å peke på enkeltutøvere som blir tatt ut.

– Det er et uttak og det er til syvende og sist jeg som står for det. Emil har ikke tatt ut seg selv og hvis folk er kritiske til det uttaket så tenker jeg at de får ta det med meg.

– Det er ikke en utøver som skal tas for det. En utøver får en mulighet og en utøver skal selvfølgelig gripe den muligheten han får, sier Bjervig til Nettavisen.

Les også: Svensk stjerne fikk nok. Raser i TV-intervju

12. plass

Iversen møter Nettavisen etter å ha gått i mål på en akseptabel 12. plass på den aktuelle 10-kilometeren – 30 sekunder bak den overraskende vinneren Iver Tildheim Andersen.

Han innrømmer at han ikke har vært helt i flytsonen, men fikk gode svar før søndagens 20-kilometer.

– Det her vil jeg si er en av mine bedre plasseringer i verdenscupen i friteknikk. Hvis jeg klarer å tenke på det, i stedet for at noen mener jeg burde kjempe om pallen, så er det et bra tegn på at jeg er i ok form, sier Iversen.

31-åringen forteller at støyen rundt ham de siste dagene har vært en faktor, men er tydelig på at han er vant til oppmerksomhet.

– Jeg skulle helst vært det foruten den uken her. Det har vært veldig spesielt kombinert med det surret jeg holdt på med i Ruka, der det blir noen veldige dårlige skirenn. Sammen med det som skjedde i fjor friskt i minne, så blir det ikke helt topp. Heldigvis har jeg et bra liv og mye snille folk rundt meg. Jeg har det bra selv om det går dårlig i skiløypa, men jeg har måttet jobbe litt aktivt for at det ikke skulle bli en dårlig opplevelse i dag.

Les også: Iversen-seanse får NRK-ekspert til å reagere kraftig

Fredagens renn gjør imidlertid at han er positiv med tanke på det som skal skje på Lillehammer søndag.

– Jeg får være stolt for at jeg klarte å «deale» med det og gjennomføre en grei distanse her. Så håper jeg å være enda mer offensiv på søndag. Det var målet med å gå i dag, å gjøre det okay sånn at jeg kunne være litt mer i angrepsposisjon på søndag. Det akter jeg å være. Da er det en distanse som skal passe meg bedre, sier Iversen.

Nå kan du se Norgescupen i langrenn hos Nettavisen!