OBERSTDORF (Nettavisen): Det ble en vanvittig dramatisk avslutning på VM etter at femmila i Oberstdorf ble avgjort på juryrommet.

Johannes Høsflot Klæbo passerte målstreken først etter å ha vunnet spurtduellen mot Bolsjunov som knakk staven på oppløpet, mens Iversen gikk i mål som nummer to.

Russerne protesterte imidlertid på Klæbo som endte opp med å bli diskvalifisert.

Se video: Her nekter russeren å bære sølvmedaljen (saken fortsetter under):

Norge anket avgjørelsen, men juryen avviste anken etter nye diskusjoner. Landslagssjef Espen Bjervig har varslet at Norge vurderer en ny anke og har nå 48 timer på å levere den til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Søndag var det imidlertid Emil Iversen som ble kåret til vinner foran Bolsjunov og Simen Hegstad Krüger.

Les også: Bolsjunov: - Det gir ikke mening

- Min største dag i karrieren

Iversen sier til Nettavisen at han synes det var ufortjent at Klæbo ble diskvalifisert og støtter en eventuell norsk anke.

Trønderen er uansett strålende fornøyd med å ta en medalje på femmila.

- Det første jeg sa var at «sølv smaker som gull for meg i dag». Det smaker uansett veldig bra å ha lykkes, sier Iversen til Nettavisen.

- Det legger en demper at Johannes blir knust og er veldig lei seg. Jeg er også veldig lei meg på hans vegne, men det er min største dag i skikarrieren og det må jeg ha fokus på. Jeg kom som nummer to over mål og gjør et kjempeskirenn. Jeg er veldig stolt over den prestasjonen, forklarer trønderen.

Les også: Varsler ny norsk anke

Klar beskjed om Bolsjunov

Iversen var i godt humør til tross for kaoset som oppstod etter rennet.

En som derimot ikke var like blid var russeren Bolsjunov som mener at Iversen ikke fortjente seieren.

Gjennom sin tolk forklarer han hvorfor overfor Nettavisen og øvrig skrivende presse:

- Det var kun to verdige vinnere i dag. Johannes eller jeg skal ha denne medaljen - ikke Emil Iversen. Det var en protest mot at Iversen fikk gull, sier Bolsjunov.

Smilet til Iversen forsvinner raskt når Nettavisen spør han om hva han synes om russerens utspill.

Trønderen kommer da med en knallhard beskjed.

- Jeg har ingen kommentar til hva han sier og hva han gjør fra og med nå og ut livet, sier en tydelig irritert Iversen.

Verdensmesteren nekter å svare når Nettavisen spør hvorfor han ikke vil snakke om russeren.

- Kan senke skuldrene

Smilet kommer riktignok raskt tilbake igjen når Iversen igjen får spørsmål om egen prestasjon.

For den var sterk og det vet Iversen godt.

- Det er en stor dag for Emil Iversen å endelig lykkes i et mesterskap. Jeg er kjempestolt over meg selv. Jeg gjør et kanonrenn. Jeg viser at jeg er i form. Jeg har sagt lenge at jeg er i form og da er det viktig å vise det. At jeg lykkes med å få medalje har sittet langt inne. Det smaker godt og nå kan jeg senke skuldrene litt, sier trønderen.

- Jeg har jobbet lenge for å komme meg på en sånn jævla medaljeseremoni og når jeg først klarer det så er det nesten sånn at det ikke blir noe av den. Det er litt kjedelig, men det ble noe av til slutt og jeg jublet og feiret. Det er fordi jeg synes jeg fortjente en medalje i dag. Jeg var sterk og endelig lykkes jeg i et mesterskap, sier Iversen.