Gå til sidens hovedinnhold

Iversen og Klæbo tok seg videre til VM-finalen i lagsprint

Norges lag først over målstreken i semifinalen.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo tok seg enkelt videre til VM-finalen i lagsprint søndag.

Sprintduoen brukte så lite krefter som mulig under semifinalen og viste taktisk teft mot sine motstandere.

- Norge viser ingen svakhetstegn og går enkelt til finale, sa Torgeir Bjørn til NRK.

Russland og Sverige gikk i det samme semifinale-heatet som de norske gutta. Aleksander Bolsjunov går siste etappe for Russland og holdt et jevnt tempo gjennom hele lagsprinten. Han kom inn på 2.-plass like bak Klæbo, tett fulgt av svenske Calle Halvfarsson.

Halfvarsson gikk Sverige inn til 3.-plass og var dermed avhengige av at tiden holdt for å sikre en plass i lagsprintfinalen. Og det holdt for svenskene.

USA endte på 4.-plass i det første semifinale-heatet, etterfulgt av Canada og Østerrike, som også vil bli å se i finalen.

I det andre semifinale-heatet gikk Italia, Finland og Frankrike videre til finalen. Slovenia var det eneste laget fra den andre semifinalen som gikk videre på tid.

Under lørdagens 30 kilometer fellestart med skibytte måtte både Klæbo og Iversen gi opp medaljemulighetene halvveis i rennet. NRK-kommentator Torgeir Bjørn var tydelig på at han håper det var et uhell for de to nordmennene, hvis ikke kan det bli tøft på søndagens lagsprint.

- Begge ble hektet av i klassisk i går. Det håper jeg var et arbeidsuhell av de to, sa NRK-kommentatoren før det første semifinale-heatet.

Les også: Norge slått av svenskene, men videre til lagsprintfinale

Les også

Svensk ekspert reagerte kraftig da Iversen og Klæbo ga opp

Kommentarer til denne saken