SOGNEFJELLET/OSLO (Nettavisen): Før forrige sesong kalte han Maren Lundbys «Skal vi danse»-deltakelse for uprofesjonell, og mente at reality-TV ikke er noe for idrettsutøvere før karrieren er over.

Noen uker senere beklaget Emil Iversen den sleivete kommentaren. Han sa at han forstår de som kritiserte uttalelsene hans, og at han angret på kritikken.

– Jeg har hele livet ønsket at jeg tenkte meg mer om før jeg pratet, sa langrennsløperen den gang.

Det ble nemlig samme høst kjent at Lundby sto over OL fordi hun ikke var villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte, og at hun dermed hadde mer tid å bruke på andre ting enn hopp.

– Jeg beklager for det jeg sa. Det aller viktigste er selvfølgelig å ta vare på seg selv, meldte Iversen da Lundby forklarte sin versjon.

Men nå er det Iversens egen tur til å gjøre ting utenfor idretten. Før den kommende sesongen skal han nemlig bli reality-stjerne når han til høsten blir å se i TV 2s nye storsatsing «Forræder».

Les også: Lundby slo tilbake mot Iversen: - Hva med litt rumba?

Blir «reality-Emil»

Iversen ler når han får spørsmål om reality-deltakelsen, og at han var kritisk til slike prosjekter for bare ett år siden.

– Det ble litt spontant. Men sesongen var over. Og jeg var litt rundt på ferie. Så fikk jeg en forespørsel fra Mads (Hansen, journ.anm.) om jeg ville stille opp på litt kort varsel, forteller han til Nettavisen om hvordan det hele oppsto.

– Da tenkte jeg: Ja, det passer bra, det! Jeg hadde ikke noe annet å gjøre uansett. Da blir jeg reality-kjendis etter hvert, jeg også, fortsetter han.

– Så du går for å bli «reality-Emil» heller enn «langrenns-Emil» framover?

– Ja, jeg blir jo det i høst. Fram til jeg forhåpentligvis begynner å gå fort på ski, så blir jeg nok mest kjent for det.

Iversen vil likevel ikke gå med på at kjendis-statusen gjennom reality-deltakelse blir noen hvilepute inn mot den kommende sesongen. Han har nemlig planer om å prestere på toppnivå når snøen legger seg.

– Jeg tror heller det blir motsatt, sier han.

Kryptisk

«Forræder», som ledes av Mads Hansen, ble spilt inn i vår. Det er et psykologisk reality-show for hele familien, og er en av TV 2s storsatsinger for høsten.

I tillegg til Iversen vil kjendiser som Christer Falck, Katarina Flatland, Jørn Lier Horst, Cengiz Al og Anne B. Ragde delta i programmet.

Sjekk alle deltakerne her!

Fram til sesongen er sendt på TV kan Iversen av naturlige årsaker ikke røpe hvordan det gikk.

– Vi får se, sier han kryptisk og legger til:

– Det var en interessant opplevelse, da!