– Jeg ble overrasket, lei meg og skuffet. Jeg håpte en liten periode at Instagram-brukeren hans var hacket. Det var vondt å lese – og jeg måtte lese det om og om igjen for å forstå hva som sto der, sier Iversen til NRK.

LES OGSÅ: Kollega og venn om Northug: - Feil å si at det kommer som en overraskelse

Iversen, som har hatt Northug som sitt store forbilde siden han var ung, ble svært god venn med 34-åringen i løpet av deres tid sammen på landslaget. Selv om han er klar på at narkotika er noe man bør holde seg langt unna, kommer han til å støtte fullt opp om sin mangeårige venn i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Langrennsreporter Lersveen om Northug: - En personlig tragedie

– Enten eller

– Petter har dummet seg ut igjen, og dette blir den tøffeste kampen han noensinne har tatt. Men han har et valg, han kan brette opp ermene og ta grep. Nå er det enten eller. Men jeg er sikker på at han klarer det. Og jeg håper virkelig det, sier Iversen, og legger til:

LES OGSÅ: Politiet: – Northug har vært samarbeidsvillig

– Jeg skal være en så god kamerat som jeg bare kan, som jeg ville vært for andre gode kamerater jeg har. Han må ta straffen sin, få profesjonell hjelp og ta en full endring av livsstilen nå. Jeg er snart 30 og han er bare 34, så jeg håper vi har mange gode år foran oss!

LES OGSÅ: Aukland fortsetter samarbeidet med Northug

Siktet

Det var Northug selv som meldte om hendelsen på Instagram sent fredag.

LES OGSÅ: Svensk kommentator gir Northug det glatte lag

Den norske skistjernen ble stoppet i fartskontroll av politiet torsdag kveld. Farten ble målt til 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 sørgående ved Ullensaker.

Politiet mistenkte at han var ruspåvirket etter at en symptomtest ga utslag for det, og han ble tatt med for å ta blodprøve. Førerkortet ble beslaglagt, og boligen hans ble ransaket. Der ble det funnet narkotika.

LES OGSÅ: Avbryter Northug-avtale

Northug har nå status som siktet.

(©NTB)