SEEFELD (Nettavisen): Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo gjennomførte søndag en tilnærmet perfekt sprintstafett og tok et imponerende gull foran Russland og Italia.

Duoen slo dermed voldsomt tilbake etter lørdagens skuffende 30-kilometer der Klæbo og Iversen gikk inn til en 30. og 31. plass.

Iversen legger ikke skjul på at han har vært revansjelysten. Ikke først og fremst på grunn av en skuffende prestasjon, men mye som følge av det som møtte han i pressesonen etter lørdagens løp.

For både Iversen og Klæbo fikk blant annet spørsmål om det ville vært bedre om regjerende olympisk mester Simen Hegstad Krüger fikk gå 30-kilometeren etter at det viste seg at duoen var sjanseløse på medalje.

Søndag etter lagsprinten forklarer Iversen at han lot seg provosere av spørsmålene han fikk fra norsk presse.

Følg Nettavisen Sport på Instagram!

Irritert på pressen

Til NRK fortalte trønderen like etter søndagens seier at han gledet seg til å gi fingeren til journalistene i pressesonen. Det gjorde han riktignok ikke, men til Nettavisen og de andre norske mediene på plass i Seefeld forteller han at han var irritert.

- Det er klart at jeg skal ikke få skryt for løpet i går, men at jeg ikke burde være der, ikke burde være på start og kanskje ikke ha gått i dag føler jeg blir litt voldsomt, sier Iversen til Nettavisen.

Iversen synes det ble spesielt å måtte forsvare uttaket på 30-kilometeren etter at Norge hadde tatt både gull og bronse.

- Det er utrolig å se hvor korttenkt man kan være og glemme alt som er gjort. Det var en spesiell opplevelse å stå og forsvare at jeg burde være der. Den plassen min var jeg selvfølgelig kvalifisert til. Johannes var selvfølgelig kvalifisert, forteller Iversen.

- Ryddig prosess

Uttaket ble på forhånd mye omtalt etter at landslagsledelsen valgte å vrake OL-vinner Hegstad Krüger, men Iversen er tydelig på at det var ingen i den norske troppen som var sure fordi VM-løpet endte som det gjorde lørdag.

- Vi har hatt en veldig ryddig prosess på uttaket. Det har ikke vært noen tvil i det hele tatt og da er et overraskende å se at man må bruke en time på å forsvare laguttaket etter gull og bronse, forklarer Iversen.

Trønderen mener han tåler å få kritiske spørsmål, men synes det ble feil etter 30-kilometeren.

- Hvis det er noen som mener at vi ikke fortjente plassen, så blir jeg overrasket. Det har vært veldig ryddig hele veien. Det har vært åpent fra ledelsen. NM i Meråker betydde veldig mye og han andre (Klæbo) som slapp i går har vunnet Tour de Ski og er en mesterskapsløper av rang. Det blir litt spesielt å slakte det, forklarer trønderen.

Klæbo: - Har ikke sett mye på det

Mens Iversen lot seg irritere, hevder lagkamerat Klæbo at han ikke brukte så mye tid på kritikken som kom etter lørdagens renn.

- Skal jeg være helt ærlig, har jeg ikke sett så mye på det, egentlig. Det var et dårlig skirenn i går, og det er kjipt at det kommer i et mesterskap, sier Klæbo til Nettavisen.

- Jeg brukte verken tid eller energi på det som skjedde i går. Det ble gjort og så prøvde vi heller å glede oss over at Sjur og Martin gjorde det så bra som de gjorde, forklarer Klæbo.

Nordmannen som har tatt to gull så langt i VM, forteller at han heller valgte å konsentrere seg om lagsprinten så fort han skjønte at det ikke gikk veien på 30-kilometeren.

- Jeg var veldig klar på at når det ble som det ble, måtte jeg skru om hodet mitt til det som skulle skje i dag. Vi visste at vi fikk en mulighet til å rette det opp i dag og når vi klarer det, er det magisk, sier Klæbo til Nettavisen.

Iversen og Klæbo imponerte

Både Iversen og Klæbo leverte to solide prestasjoner på søndagens lagsprint. De to nordmennene hadde god kontroll i både semifinalen og i finalen. Til slutt vant de foran Russland og Italia.

En ordentlig revansje etter fiaskoen i Lahti for to år siden der Iversen falt.

Iversen skryter av lagkamerat Klæbo etter løpet.

- Han er fryktelig god og i en klasse for seg selv på slutten. Jeg er heldig som får gå på lag med ham. Det setter jeg veldig stor pris på. Da er det artig å gå gode etapper selv også sånn at det ikke bare er han som drar hjem det gull, men at det skjer etter en laginnsats, sier Iversen.

VM for langrennsløperne fortsetter nå med 10-kilometer klassisk for kvinner tirsdag og 15-kilometer klassisk for herrer onsdag. Her finner du hele VM-programmet.

Følg Nettavisen Sport på Instagram!