VAL MÜSTAIR (Nettavisen): Vi må nærmere to år tilbake i tid for å finne forrige gang Emil Iversen gikk finaleheat i sprint i verdenscupen.

For ser man bort ifra forrige sesongs sprintprolog i Oberstdorf, der Iversen valgte å bryte touren, så har ikke trøndren maktet å ta seg videre fra en prolog siden 31. januar i 2021.

Lørdag formiddag venter en ny prolog når det er klart for 1. etappe av Tour de ski i Val Müstair.

Les også: Program for Tour de ski 2022/2023

– Lett å bli usikker

Iversen erkjenner at prologene har stresset ham.

– Jeg må puste med magen. Det er lett å bli litt usikker. Man begynner å tvile om man går fort nok, da blir det enda mer oppjaget. Jeg vet at jeg er rask nok og godt nok trent til å gå videre. Jeg må bare gå godt på ski, puste med magen og ikke stresse. Det er nøkkelen, men det er lettere sagt enn gjort. Jeg har klart det i høst på trening på rulleski, så det er absolutt mulig, sier Iversen til Nettavisen.

Trønderen er spent på om det løsner allerede i Val Müstair.

– Jeg har kanskje ikke de største ambisjonene med sprint og høyde her i helgen, men jeg må prøve å komme meg gjennom det, sier forteller nordmannen.

Les også: Ny endring i Tour de ski etter flere klager: – Dette er ikke langrenn

Høye ambisjoner

Iversen tror derimot at de øvrige etappene bør passe ham svært godt.

– Jeg har veldig høye forventinger til meg selv. Nå vet jeg at jeg er i ganske bra form. Det viste jeg på tampen på både Lillehammer og Beitostølen. Jeg tror jeg kanskje er i enda bedre form nå.

– Så trives jeg veldig godt i Oberstdorf og Val di Fiemme. Der er det noen løp som skal passe meg veldig bra. Jeg håper å komme greit ut av startblokken og bare gi full gass. Jeg må prøve å kjempe om en pallplass til slutt, sier trønderen.

Les også: Stusser over det som ventet dem i Tour de ski. Kjøper ikke forklaringen

Iversen er full av energi når han møter Nettavisen noen kilometer lenger ned i dalen fra der åpningsetappen går.

Han forteller at han har ladet batteriet med drømmedager hjemme i Meråker.

– Det har til og med vært sol på himmelen i Meråker. Jeg har hatt flere intervaller på trikkeskinner og ikke noe nedbør. Jeg ser på det som et tegn i forhold til i fjor. Da var det flere økter der den ene treneren min i Meråker ikke kunne komme fordi han hadde flom i kjelleren. Da skjønner man at det har vært hardt vær. I år har han vært med på alle øktene. Det har vært fine skiforhold. Jeg har kost meg og trent bra, sier Iversen.

Lørdagens sprint starter med prolog klokken 11.30.

Få full oversikt over Tour de ski-programmet her.