Det er vanskeligere enn noen gang for norske pokerprofiler å få gode sponsoravtaler med internasjonale spillselskap, ikke minst fordi mulighetene til markedsføring er små i Norge.

Likevel har verdens største pokerselskap nå valgt å satse på Johnny Lodden.

- Vi ønsker de beste spillerne til PokerStars og når han er ledig på markedet, er det ikke en vanskelig beslutning. Vi venter på at han skal få det helt store gjennombruddet, sier selskapets markedssjef Thomas Udness til Nettavisen.

Lodden har markert seg stort på European Poker Tour (EPT) med en rekke sterke plasseringer, men har fortsatt til gode å gå helt til topps. Jørpelandgutten har imidlertid for lengst skapt seg et stort navn på internett.

Allerede som 17-åring spilte han mot de beste og rikeste spillerne på internett - og tjente gode penger på dette. Under kallenavnet «bad_ip» ble han nærmest en internettlegende.

- Som spiller mener vi at Johnny er en av de absolutt beste nordmennene. Vi kunne ikke fått tak i noen bedre. Han er den eneste som er så ung og likevel har legendestatus. Vi må velge noen som andre er interesserte i å lese om, om det er folk når det gjelder Lodden, forklarer Udness.

Foreløpig gjelder avtalen kun ut 2008, men alle parter er innstilt på å fortsette samarbeidet utover dette. I første omgang skal Johnny Lodden representere PokerStars under EPT Budapest, som starter tirsdag.

Avtalen er så god at Lodden etter det Nettavisen erfarer vil beholde 100 prosent av eventuelle turneringsgevinster selv.

Les flere pokerartikler her!

Prøv poker gratis på Nettavisens spillsamfunn Playray.