Gå til sidens hovedinnhold

J-Lo setter Norge på kartet

Snart kan flere enn Jennifer Lopez være verdenskjent som J-Lo.

Den som følger med på norsk og internasjonal poker, vet selvfølgelig at vi snakker om Johnny Lodden (22) fra Jørpeland i Rogaland.

22-åringen er allerede kjent for sine høye spill på internett, men har i tillegg gjort seg bemerket på European Poker Tour de siste to-tre årene. Det eneste han har manglet, er seier i en stor turnering.

Kan vinne ni millioner
Den seieren kan komme nå, i den europeiske utgaven av World Series of Poker, som spilles i London.

I konkurranse med amerikanske stjerner som Daniel Negreanu, John Juanda, Mike Matusow og Brian Townsend, kjemper Johnny Lodden helt i tetsjiktet.

- Jeg har spilt bra, men ikke superbra. Har hatt så mye setups at det er helt er sykt, sier 22-åringen til Nettavisen.

Det er kun 25 spillere igjen av de 362 som var med da jakten på førstepremien startet. Førstepremien er for øvrig på hele ni millioner kroner.

- Jeg klarer vel å grinde meg til en 14. plass eller noe sånt, ler Lodden, som allerede er sikret 300.000 kroner for innsatsen.

- Et fantastisk nivå
Han er rimelig lei av å oppnå svært gode plasseringer uten å gå helt til topps. Det er ingen tvil om at mange ønsker å se Lodden vinne i London, men den vanskeligste jobben gjenstår.

- Feltet er helt enormt bra! Det er et fantastisk nivå på de spillerne som er igjen. Det er kanskje bare halvannen dårlige spillere igjen, tror rogalendingen.

Pokerspillere liker å poengtere at det alltid er "de beste" som kjemper om turneringsseierne, men det er virkelig sjelden å se så mange stjernenavn blant de 25 siste deltakerne.

Når turneringen fortsetter onsdag klokken 14.00, sitter Lodden med Scott Fischman, Brian Townsend og Ivan Demidov til venstre for seg. I tillegg er Søren Kongsgaard, Brandon Adams og Erik Seidel på samme bord. Det er mildt sagt tøff motstand.

- Det er et sinnssykt bord, mener 22-åringen, som mangler fast sponsor etter at avtalen med Betsson gikk ut. Under WSOPE sponses han av Unibet.

Torsvik henger med
Han er ikke den eneste nordmannen igjen heller.

Ukjente Kim-André Torsvik fra Laksevåg utenfor Bergen sitter på rundt 100.000 i sjetonger, mens snittet er 290.000. Blindemne er imidlertid fortsatt bare 2000/4000, så det er fortsatt godt med spillerom.

- Det blir mye spill og bra poker med denne strukturen. I EPT-ene er det bingo på slutten, her kan vi spille, bekrefter Lodden, som har 478.000 i sjetonger før spilledag fire starter.

I fjor ble turneringen vunnet av en annen rogalending, Annette Obrestad. Det skader vel ikke å beholde tittelen i fylket? Eventuelt sende den til nabofylket ...

Reklame

Her kan du levere Lotto