Gå til sidens hovedinnhold

J-Los første EPT-finale

Lørdag kan Johnny Lodden vinne EPT Budapest og fem millioner kroner.

Lodden har fire ganger tidligere vært svært nær å gå helt til topps i en turnering i European Poker Tour-serien, den mest prestisjetunge i europeisk poker. Hver gang har han røket ut mellom 13.- og 17. plass.

Fredag spilte han seg endelig helt fram til finalebordet, i ungarske Budapest, som arrangerer sesongens fjerde EPT-turnering.

- Det var ganske godt, dette her, sier 23-åringen til Nettavisen.

Han har akkurat 500.000 i sjetonger, mens gjennomsnittet er 665.000. Fire spillere har større sjetongstakk enn nordmannen, men ingen av dem har like god erfaring fra internasjonale liveturneringer på dette nivået.

- Jeg vil si at dansken (Albert Iversen, red. anm.) er favoritt. Han har over en million og spiller steinbra, mener Lodden.

Tredje nordmann?
Finalebordet betyr at Lodden dårligst kan bli nummer åtte og minst vil vinne 456.000 kroner. På grunn av sin splitter nye sponsoravtale med PokerStars vil han også få beholde alle premiepengene, til tross for at sponsoren betalte deltageravgiften på snaut 40.000 kroner.

Førstepremien i EPT Budapest er 5,1 millioner kroner.

Kun to nordmenn har gått helt til topps i EPT tidligere. Bjørn Erik Glenne vant EPT Barcelona i 2006 og Andreas Høivold vant EPT Dortmund i 2007.

(Artikkelen fortsetter)

Loddens tidligere sponsor, spillselskapet Betsson, regner nå Johnny Lodden som favoritt til å vinne turneringen. Seier til Lodden gir 4,5 ganger pengene, mens ungarske Zoltan Roth og rumenske Ciprian Hrisca er nærmest med 5,50 i odds.

Jørpelandgutten har i en årrekke blitt regnet blant Norges og Europas aller beste spillere og mange har ment at det kun er et spørsmål om tid før 23-åringen går helt til topps i en stor turnering. Lørdag kan det endelig komme til å skje.

Blogger i Nettavisen
Tidligere denne uka debuterte for øvrig Lodden som Nettavisen-blogger. Les hans to første blogginnlegg her og her.

Det var 532 spillere med da turneringen startet. Nå er det altså bare åtte spillere og én spilledag igjen. Lørdag skal førstepremien på 5,1 millioner kroner deles ut. De fem beste i turneringen får alle utbetalt minst én million kroner.

Les flere pokerartikler her!

Prøv poker gratis på Nettavisens spillsamfunn Playray.

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt