SPARTA SARPSBORG - STJERNEN 4-5:

Det var duket for lokalderby i Getligaen lørdag - både geografisk og tabellmessig. Andreplass Sparta tok imot tredjeplass Stjernen, og det var bortelaget fra Fredrikstad som til slutt trakk det lengste strået.

I en kamp som vippet fram og tilbake endte det til slutt med 5-4-seier til Stjernen, som dermed knapper innpå de to lagene foran på tabellen.

- «Jätteskjönt»
- Det var «jätteskjönt» å vinne denne kampen, sa Stjernen-trener Ulf Weinstock til Nettavisen etter kampen.

- Sparta er dyktige og holder på å overta kampen i power play, men heldigvis fikk vi det fjerde og femte målet. Det kunne like gjerne stått 3-3 etter tre perioder, og da kunne det blitt vanskelig for oss.

Frem og tilbake
Det var hjemmelaget som åpnet best i Sparta Amfi lørdag, og etter åtte minutters spill sto det 1-0. To minutter før første pause utlignet imidlertid Stjernen, og i andre periode kom målene på rekke og rad.

Stjernen tok ledelsen både en og to ganger mens Sparta Sarpsborg svarte, men to mål mot slutten av perioden sørget for 5-3-ledelse til bortelaget med 20 minutter igjen å spille.

Og på tross av en redusering drøye to minutter før slutt holdt Stjernen stand. Dermed kunne trener Weinstock juble over en lykkelig slutt på en morsom kamp.

- Fantastisk å være motstander
- Vi ble litt stresset mot slutten da Sparta skapte noen målsjanser, forteller han - men innrømmer enkelt at lokaloppgjørene mot nabolaget fra Sarpsborg er noen av høydepunktene i sesongen.

- Vi ser alltid fram til kampene mot Sparta, med fullt trøkk og mye folk på tribunen. Det er fantastisk å være motstander her.

- Etter tre seire på rad i Getligaen virker det som dere er inne i en god periode?

- Ja, jeg syns det. Rent spillemessig var det bra mot Comet også (lagets siste tap, journ.an.), men vi ble litt for lite aggressive. De siste matchene har vi spilt veldig bra.

Møter serielederen
Weinstock benytter også anledningen til å skryte av spillerne sine etter seieren.

- Det er flere spillere som gjør en fantastisk innsats, mener han, og trekker blant annet fram tomålsscorer Magnus Selvaag og lagets nye back, Martin Sletbak.

Fredrikstad-lagets neste oppgjør er mot serieleder Vålerenga på torsdag - en kamp Weinstock gleder seg til.

- Vi har fått bank av Vålerenga to ganger i år, så nå håper vi på en revansje mot dem.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).