Den siste tiden har det versert en rekke rykter om at den norske spissen Mohammed Abdellaoue skal være på vei til Stuttgart.

Nordmannen har i lengre tid blitt koblet bort fra sin nåværende klubb Hannover, og nå tyder mye på at en overgang vil bli en realitet.

Det er Hannover-president Martin Kind som langt på vei bekrefter at Abdellaoue skal være på vei bort fra klubben.

- Stuttgart kan regne med at de får Abdellaoue. Vi vet at han vil dit, og vi ønsker å imøtekomme dette ønsket, sier han ifølge Sky Sports.

- Han kan stole på Fredi Bobic (sportsdirektør i Stuttgart) om at det blir en overgang, sier Hannover-presidenten videre.

30 millioner?
Sky Sports skriver at de to klubbene nå trenger å komme til enighet om en overgangssum før avtalen kan sluttføres for den norske landslagsspissen.

Kikcer har tidligere meldt at overgangssummen vil ligge på rundt 30 millioner kroner.

Moa kom til Hannover i 2010 fra Vålerenga og har nettet 29 ganger på 80 ligakamper for klubben i løpet av tre sesonger.

- Jeg kommer til å ringe Stuttgart ganske snart. Ikke senere enn neste uke. Dette er ingen tyrkisk basar, så vi kommer ikke til å krangle om prisen, sier Kind.

Som Nettavisen skrev tidligere denne uken, så må Moa belage seg på å bli et annetvalg om han skulle velge Stuttgart. Vedad Ibisevic er førstevalg i klubben.

- Må spille
Bundesliga-ekspert for Eurosport, Vebjørn Buen, mente at Stuttgart vil fortsette å spille med kun én spiss framover, og at Ibisevic var bedre enn sin norske angrepskollega.

- Han er et par hakk bedre enn Moa. Han har lang erfaring fra Bundesligaen, var toppscorer i Hoffenheim og har nok et par flere strenger å spille på, mente Buen.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen sa på en pressekonferanse i Oslo tidligere denne uken at det viktigste for Moa ved et klubbytte, var mye spilletid.

- Han er nødt til å få spilletid dit han kommer. Han har slitt litt med det i Hannover, men han har vært bra når han har fått muligheten, sa Drillo til pressen.

Olsen er imidlertid positiv til at spydspissen fortsetter i Tyskland.

- Kvalitetsmessig så er vel den tyske toppserien den beste i Europa nå. Borussia Dortmund er for eksempel et lag som spiller akkurat slik jeg ønsker å spille fotball, sa 71-åringen.

Moa er for tiden ute med skade og spiller ikke når det norske landslaget møter Albania fredag.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN: