Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, det er jeg som leder!

- En seier, sier Petter Solberg om drømmestarten i ny bil.

- Det er vel jeg som har tatt over tronen i familien. Det er min tur nå, sa Henning Solberg til Nettavisen onsdag.

Men storebror Solberg må nok ennå smøre seg med litt tålmodighet før han kan kalle seg Solberg-familiens største stjerne, for på den første fartsprøven av Rally Norway - på Bjerkebanen - var det storebror Petter som var kjappest av alle.

- Ja, det er jeg som leder, svarer han i telefonen. Det er ingen tvil om at Solberg er en av Norges lykkeligste menn i øyeblikket.

- Fy fader, nå kan jeg virkelig ikke klage, sier han til Nettavisen.

Les også:Rallyministeren: - Jeg skiftet i bilen

- En seier
Det har vært en tøff tid for Solberg etter at Subaru la ned sitt World Rally Team. Med nød og neppe, og med en fantastisk innsats fra sponsorer og teamet rundt Solberg, klarte han til slutt å komme seg på beina igjen. Eller rettere sagt, på hjul igjen. I sin Citroën Xsara var han 0,6 sekunder foran finske Mikko Hirvonen.

- Dette er virkelig en seier for meg, og ikke minst for alle som har hjulpet meg. Det var helt fantastisk. De 15.000 - 20.000 som hadde møtt opp for å se på tror jeg også fikk varmen i kroppen, humrer han.

- Og bilen fungerte som den skulle?

- Absolutt!

- Aldri si aldri
Solberg vil likevel ikke være for optimistisk før de resterende fartsprøvene.

- Jeg må bare ta det som det kommer. Det er ikke sikkert jeg får like full klaff som jeg gjorde nå, men det viktigste er å vite at jeg er på gang igjen. Det føles veldig bra. Dessuten skal man aldri si aldri.

Storebror Henning ble nummer åtte på torsdagens fartsprøve, 4,2 sekunder bak Petter, men lillebror vil absolutt ikke hovere selv om han foreløpig er raskest i Rally Norway.

- Nei, det tror jeg ikke jeg vil si noe om. Han er storebroren min og jeg er veldig glad når han lykkes.

Mads Østberg imponerte for øvrig med en fjerdeplass. Sebastien Loeb, som før fartsprøven fikk prøve seg en runde med statsminister Jens Stoltenberg som kartleser, er nummer tre.

Rally Norway fortsetter fredag.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus