OSLO (Nettavisen): Det var under Diamond League-stevnet i Doha i midten av mai at sprinteren Jaysuma Saidy Ndure løp i mål på under ti sekunder - 9,98 - under forsøksheatet.

En medvind 2,6 sekundmeter gjorde likevel sitt til at Ndures tid ikke ble stående som offisiell. Dermed har fortsatt ingen nordmann brutt den magiske tisekundersgrensen i konkurranse.

Det håper imidlertid det norsk-gambiske hurtigtoget å gjøre noe med denne sesongen, og allerede under fredagens Bislett Games kan det være duket for et historisk sprintøyeblikk.

- Føler ikke press
Ndure er likevel klar på at han ikke føler noe press i forhold til å bryte den magiske barrieren.

- Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har vært mye skadet de siste sesongene. Jeg vet jeg har det i meg, men enn så lenge har jeg ikke fått muligheten til å vise det, sier han til Nettavisen.

- Men jeg kan gjøre det nå, legger sprinteren til.

Ndure tror at litt drahjelp fra verdens raskeste mann så langt denne sesongen, jamaicanske Asafa Powell, kan være det lille ekstra som trengs for å komme under 10 sekunder på Bislett.

- Om jeg kan klarer å henge på Powell i starten, kan det bli bra. Jeg er jo kjent for gode avslutninger, sier norsk-gambieren.

- Han er god nok
Powell løp på 9,83 under et stevne Ostrava tidligere i vår, og har med det løpt tre hundredeler raskere enn landsmann og verdensrekordholder Usain Bolt, som har 9,86 så langt i år.

Jamaicaneren håper også å kunne bidra til at Jaysuma Ndure klarer å oppnå sitt store mål om å løpe under ti sekunder.

- Forhåpentligvis kan vi presse hverandre til å oppnå gode tider på fredag. Jeg tror at han så absolutt er god nok til å løpe på under ti sekunder, sier den tidligere verdensrekordholderen.

Sikter mot Barcelona
«Jays» har slitt mye med skader siden 2008, noe som også ødelagte mye for 26-åringen under både OL i Beijing, og fjorårets VM i den tyske hovedstaden Berlin.

Men foran årets sesong har sprinteren endelig fått trent slik han ønsker. Det har han også delvis fått vist i konkurranse.

Under sesongpremieren i Doha løp han altså på under ti sekunder, til tross for medvind, og under et stevne i Florø i forrige uke leverte 26-åringen solide 10,11 sekunder.

- I vinter har jeg trent bedre enn på lenge. Jeg er i god form nå, men toppformen skal jeg sikte inn til Barcelona, sier «Jays» og tenker på EM som går mellom 26. juli og 1. august i år.

100-meteren i Bislett Games startes med to innledende heat, før den store finalen klokka ni på kvelden. Phillip Bjørnå Berntsen representerer også Norge på 100 meter fredag.

Sjekk siste sportsnytt her!