Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til OL - nei til store utgifter

Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Går inn for å søke OL i 2022.

Stjørdal (NTB- Per-Kristian Eriksen): Norske idrettsledere sier et klart ja til å søke OL i 2022, men de sier samtidig nei til større utgifter enn 11,1 prosent.

142 av delegatene stemte for vedtaket, mens bare 15 stemmer var imot forslaget.

«Børre-modellen» for finansieringen av et eventuelt OL i Oslo om ti år, som går ut fra at Staten tar 67 prosent av regningen, kommunene 22 prosent, mens idretten bare skal betale vel 11 prosent av gildet, hadde stor støtte på det ekstraordinære tinget i Stjørdal.

Derfor vedtok idretten å gå for å søke Oslo-OL om ti år, men forbeholdet er at idretten ikke skal bidra med mer enn 11 prosent av utgiftene. Om staten og kommunene vil godta det, er et åpent spørsmål inntil videre, men foreløpig er norsk idrett i en slags OL-rus.

- Vi stemmer for å søke OL med den forutsetningen at den finansieringsmodellen som er presentert her, ligger til grunn. Det betyr at idretten er innstilt på å bruke 445 millioner kroner av tippemidlene, men de midlene vi bruker til OL, vil ikke går ut over målet om å bli kvitt etterslepet på anleggssiden, som er på vel to milliarder kroner, sa idrettspresident Børre Rognlien ved innledningen av debatten.

De aller fleste som hadde ordet i debatten, ville ha folkefest og OL. Noen få var imot, men idretten samlet er allerede i OL-modus. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!