Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, vi er forbannet!

Klanen langer ut mot Norges Fotballforbund, NRK, TV 2 og Norsk Toppfotball.

Kongsvinger og Tromsø blir ikke vist på TV noen ganger i de sju første serierundene. Vålerenga derimot, de er på NRK1, TV 2 eller TV2 Zebra i hver eneste av de sju første rundene.

Det er Klanen mildt sagt misfornøyd med.

Nå går de hardt ut mot Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, NRK og TV 2.

- Hva skjedde med søndag klokka 18, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen spørrende til Nettavisen.

- Alt vi ønsker er en forutsigbar terminliste. Så vi kan planlegge turer. Så vi kan ha et håp om også å få vanlige folk til Ullevaal, legger han til.

Se TV-kampene i de første sju serierundene her.

Alt endret
Det kan være lett å forstå frustrasjonen. Før jul sendte fotballforbundet ut en foreløpig terminliste. Da sto Vålerenga (og alle andre) oppført med kamper hver eneste søndag klokka 18. Nå står de igjen med null kamper på det tidspunktet i de første sju serierundene.

- Jeg har et forslag til NFF når de kommer med neste års terminliste. Da kan de heller skrive at «sånn ca. 15. april blir det kanskje en kamp med Vålerenga. Følg med, for det blir rundt der en eller annen gang». Det blir tross alt mer riktig, sier Kjellsen.

Han mener terminlista tømmer flere norske arenaer for tilskuere.

- Det er noen tusen av oss som ser Vålerenga uansett. Vi kommer. Men en tilfeldig tilskuer, det er det bare å glemme. Det er vanskelig nok å få folk på kamp, men hvordan skal vi klare det når en tilfeldig tilskuer ikke har snøring på når kampene er, spør Kjellsen.

- Serieåpningen mot Viking er mandag kveld. Da kommer det jo ikke kjeft fra Stavanger. Det har vel vært mandagskamp mot dem tre år på rad. Det betyr vel egentlig at det ikke har kommet noen fra Stavanger til Ullevaal etter at vi vant seriegull. Det er jo rett og slett jævla synd, fortsetter han hoderystende.

- Så møter vi Brann borte i søndagskamp klokka 20. Det betyr selvsagt at vi ikke rekker siste fly hjem derfra. De som likevel reiser dit må altså overnatte. Det er ille nok med at vi må være i Bergen. Nå må vi også overnatte der. Ja, vi er forbannet på dette opplegget.

Ender med kritikk
En av årsakene er selvsagt at Kjellsen er fullstendig klar over at opplegget også betyr kritikk av Klanen. Det blir færre tilskuere på Vålerengas kamper, og én gang i april (senest) kommer journalistene til å kaste seg over telefonen for å skrive kritiske saker om den store mangelen på Vålerenga-supportere på kamp.

- Det stemmer, det. Hva er det med Klanen, kommer de til å spørre. Men vi kan ikke reise til Sandefjord onsdag klokka 16. De fleste av oss jobber, faktisk. Det er nesten så man håper på en fullstendig økonomisk kollaps. Sånn at Tippeligaen ikke blir interessant for TV lenger.

- Så kan vi supportere ha det hele for oss selv, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken