WHISTLER (Nettavisen): Anders Jacobsen kom til OL-anlegget i Whistler på stigende selvtillit, etter meget god hopping i de siste rennene i Europa før avreise.

Les også: Fire nordmenn klare for OL-åpningen

Og på trening har det også gått veldig bra i normalbakken. Så bra at Jacobsen valgte å stå over fredagens kvalifisering, som for ham ville vært en treningsomgang – ettersom han var forhåndskvalifisert for lørdagens konkurranse.

Trygg Jacobsen
- Anders er med og kjemper blant de beste i alle treningsomganger, og har den tryggheten han trenger. Derfor valgte han å spare kreftene i kvalifiseringsomgangen, forklar sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Har Norge en gullkandidat i lørdagens renn?

- Ja, vi har en gullkandidat, svarer Bråthen på Nettavisens spørsmål.

Få OL-nyhetene på sms før alle andre!

Samtidig understreker han at Anders Jacobsen ikke er den største favoritten.

- Simon Amman og Gregor Schlierenzauer er de største favorittene. Bak dem er det en gruppe med hoppere som kan vinne, og i den gruppa er Anders, sier Bråthen.

- Hopper for medalje
De andre i gruppa sportssjefen snakker om, er trolig Thomas Morgenstern og Adam Malysz. At tre av de fem nevnte står på pallen i lørdagens renn, gir svært lave odds.

Men også andre norske vil være med i pallkampen.

- Selvfølgelig hopper jeg for medalje, sier Tom Hilde, og utdyper med en verbal knockout:

- Å bli nummer fire i OL er jo som å bli nummer to i en boksekamp ...

Hilde har ikke vært blant de aller beste på trening, men har heller ikke vært langt bak. Finner han et par ekstra meter i bakken, er det bare stilen som skiller ham fra en medalje. Akkurat det er imidlertid en utfordring.

Stil-utfordring
- Jeg har ikke gode nok nedslag ennå. Jeg starter landingen for tidlig og kommer ikke nok over beina. Dessuten skulle jeg gjerne hatt et senere startnummer. Når man hopper tidlig, er det vanskeligere å få god stil, erkjenner han.

- Hvor langt går skalaen på ditt startnummer?

- Det skal ekstremt mye til å få mer enn 19. Da må man hoppe ned mot bakkestørrelsen.

Stil er også en utfordring for Bjørn Einar Romøren, som ikke har levert medaljestil på trening. Sammenlignet med Hilde må han også heve seg mer lengdemessig.

- Men det blir veldig dumt å si at jeg ikke hopper for medalje. Det er jo ikke noe annet som teller i OL. Med full klaff og litt flaks, tror jeg medalje er mulig, sier Romøren – som imidlertid har enda mer tro på Anders Jacobsen.

Sa kvalifiseringsresultatene her (ekstern lenke)

Romøren tror på Jacobsen
- Det er mange som har hoppet som folk her, men Anders er den som har vært råest til å sette fine nedslag på gode lengder. Han har en veldig god sjanse, mener Romøren.

Den eneste av de norske som ikke snakker om medalje, er Anders Bardal.

- Jeg må svare såpass kjedelig som at jeg er fornøyd hvis jeg gjør to optimale hopp, sier trønderen.

PS. Anders Jacobsen var ikke tilgjengelig for norsk presse etter fredagens kvalifisering. Her kan du lese hva han sa torsdag!

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!